Παράκαμψη προς το κυρίως περιεχόμενο
Εικόνα
Μηχανική Περιβαλλοντικής Αειφορίας
19:14 | 23/07/2024

Το Ανοικτό Πανεπιστήμιο Κύπρου (ΑΠΚΥ) προσφέρει για πρώτη φορά από το ακαδημαϊκό έτος 2024-2025 το Νέο Μεταπτυχιακό πρόγραμμα σπουδών «Μηχανική Περιβαλλοντικής Αειφορίας». Το Πρόγραμμα είναι πιστοποιημένο από τον Φορέα Διασφάλισης και Πιστοποίησης της Ποιότητας της Ανώτερης Εκπαίδευσης (ΔΙΠΑΕ) και μπορεί να ολοκληρωθεί σε τρία (3) ακαδημαϊκά εξάμηνα (90 ECTS) σε καθεστώς πλήρους εξ αποστάσεως φοίτησης. Η υποβολή αιτήσεων για έναρξη φοίτησης τον προσεχή Σεπτέμβριο ολοκληρώνεται στις 21 Αυγούστου 2024.

Το Μεταπτυχιακό πρόγραμμα φιλοδοξεί να συνεισφέρει στην προώθηση της Μηχανικής Περιβάλλοντος, της Κυκλικής Οικονομίας, της Βιοτεχνολογίας, της Βιο-μηχανικής, της Κλιματικής Προσαρμογής, της Χημικής Μηχανικής, της Αέριας Ρύπανσης, της Ασφάλειας και Υγείας στην Εργασία, της Εδαφολογίας, της Διαχείρισης και Μηχανικής Υγρών και Στερεών Αποβλήτων, της Ενέργειας κ.λπ. σε κοινωνικό, βιομηχανικό, πολιτειακό, ερευνητικό και ακαδημαϊκό επίπεδο. Στόχος είναι να μεταφέρει στους φοιτητές του γνώσεις που να μπορούν να συνδυαστούν με διάφορες επιστήμες της Μηχανικής, προσαρμοσμένες άμεσα στις σημερινές ανάγκες, εξασφαλίζοντας παράλληλα στους απόφοιτούς του ανταγωνιστικό πλεονέκτημα για την αγορά εργασίας.

Διαβάστε επίσης

Μεταξύ άλλων, οι απόφοιτοι του Μεταπτυχιακού προγράμματος μπορούν να εξελίξουν τις καριέρες τους σε εταιρείες, οργανισμούς και βιομηχανίες ως Μηχανικοί Ελέγχου, Μηχανικοί Παραγωγής,  Υπεύθυνοι Περιβαλλοντικού Ελέγχου, σε Κυβερνητικές Υπηρεσίες σε θέματα Περιβαλλοντικής Διαχείρισης ή/και καθορισμού Περιβαλλοντικής Πολιτικής, ως Σύμβουλοι Επιχειρήσεων και ως ελεύθεροι επαγγελματίες σε περιβαλλοντικά αντικείμενα, σε Μη Κυβερνητικές Περιβαλλοντικές Οργανώσεις, σε Ερευνητικά Κέντρα και Εργαστήρια, ως Υπεύθυνοι Εκπόνησης Περιβαλλοντικών Μελετών, Προγραμμάτων Κυκλικής Οικονομίας, Ανάλυσης Κύκλου Ζωής, Προγραμμάτων Μηδενικής Παραγωγής Αποβλήτων, κ.λπ.

Το Πρόγραμμα πιστώνεται με 90 μονάδες ECTS και μπορεί να ολοκληρωθεί σε τρία (3) ακαδημαϊκά εξάμηνα. Οι φοιτητές πρέπει να παρακολουθήσουν τις έξι (6) εξαμηνιαίες Υποχρεωτικές Θεματικές Ενότητες (Θ.Ε.), να επιλέξουν μία από τις πέντε προσφερόμενες Θ.Ε. Επιλογής και να εκπονήσουν Μεταπτυχιακή διατριβή. Οι φοιτητές έχουν τη δυνατότητα συνεργασίας με το Ερευνητικό Εργαστήριο Χημικής Μηχανικής και Μηχανικής Αειφορίας του ΑΠΚΥ, καθώς και με άλλα συνεργαζόμενα Εργαστήρια στην Κύπρο και στην Ελλάδα. Εκπτώσεις (από 10% ως πλήρη απαλλαγή) παρέχονται από το Πανεπιστήμιο σε δικαιούχους υποψήφιους φοιτητές με λιγότερες ευκαιρίες, όπως άνεργους, άτομα με ειδικές ανάγκες, πολύτεκνους, μονογονεϊκές οικογένειες, κ.λπ. Επιπρόσθετα, παρέχεται έκπτωση 7% σε όσους φοιτητές εξοφλήσουν πλήρως το κόστος των Θεματικών Ενοτήτων που θα επιλέξουν για το ακαδημαϊκό έτος 2024-2025 εντός συγκεκριμένων χρονοδιαγραμμάτων.

Το Ανοικτό Πανεπιστήμιο Κύπρου (ΑΠΚΥ) είναι δημόσιο, καινοτόμο και ψηφιακό Πανεπιστήμιο, ειδικευμένο στην ανοικτή και εξ αποστάσεως εκπαίδευση, με αποστολή την προώθηση της δια βίου μάθησης. Το ΑΠΚΥ αξιοποιεί όλα όσα έχουν να προσφέρουν οι σύγχρονες εκπαιδευτικές τεχνολογίες, παρέχοντας σε κάθε ενδιαφερόμενο την ευελιξία και την πολύτιμη δυνατότητα να σπουδάσει από τον προσωπικό του χώρο, στον δικό του ρυθμό μάθησης, στον χρόνο που μπορεί να διαθέσει για τη φοίτησή του. Το εγνωσμένου κύρους ακαδημαϊκό προσωπικό υποστηρίζει και καθοδηγεί τους φοιτητές, ώστε να επιτύχουν τους μαθησιακούς τους στόχους.

Η ηλεκτρονική υποβολή αιτήσεων για εισδοχή στο ΜΠΣ «Μηχανική Περιβαλλοντικής Αειφορίας», αλλά και στα υπόλοιπα 20 Μεταπτυχιακά και 4 Προπτυχιακά Προγράμματα Σπουδών που προσφέρει το ΑΠΚΥ για το ακαδημαϊκό έτος 2024-2025, ολοκληρώνεται στις 21 Αυγούστου 2024 μέσω του ιστοχώρου του Πανεπιστήμιου: https://admissions.ouc.ac.cy/admissions.

www.ouc.ac.cy | +357 22411600 / 711 | [email protected]

Policenet.gr © | 2024 Όροι Χρήσης.
developed by Pixelthis