Παράκαμψη προς το κυρίως περιεχόμενο
Εικόνα
23:15 | 02/01/2015

 

Στην εκτίμηση ότι μπορεί να υπάρχουν νεκροί στο πάρκινγκ του πλοίου Norman Atlantic, προχώρησε πριν από λίγο ο εισαγγελέας Έτορε Καρντινάλι, ο οποίος μπήκε μέσα στο πλοίο, αλλά δεν κατάφερε να φτάσει στο γκαράζ, για λόγους ασφαλείας.

Ο εισαγγελέας ανέφερε ότι έχει βρεθεί το μαύρο κουτί του πλοίου και πλέον ξεκινάει η διαδικασία επεξεργασίας των στοιχείων, που αναμένεται να ρίξουν φως στις συνθήκες κάτω από τις οποίες ξέσπασε η πυρκαγιά. 
 

«Μπορεί να υπάρχουν πτώματα στον χώρο στάθμευσης του πλοίου», δήλωσε στους δημοσιογράφους ο Καρντινάλι και πρόσθεσε «ανακτήθηκε και κατασχέθηκε το μαύρο κουτί του πλοίου, και τώρα πρόκειται να προχωρήσει η προσεκτική επεξεργασία των στοιχείων» που περιέχει αυτό.
 

Ο Ιταλός εισαγγελικός λειτουργός πρόκειται να επιστρέψει αύριο στο Norman Atlantic, κάτι που ενδέχεται να κάνει και τις επόμενες ημέρες. 
 

Στο μεταξύ, αναφερόμενος στον αριθμό των αγνοουμένων, εκτίμησε πως κυμαίνεται μεταξύ 10 και 15 ατόμων, ενώ επέρριψε ευθύνες στην Ελλάδα, ότι καθυστερεί να δώσει αξιόπιστη λίστα επιβατών. 
 


«Σύμφωνα με την πιο αισιόδοξη πρόβλεψη είναι δέκα, πάντως σε κάθε περίπτωση δεν ξεπερνούν τους δεκαπέντε», δήλωσε ο Ιταλός εισαγγελέας και πρόσθεσε: «ο επίσημος αριθμός των αγνοουμένων θα μπορέσει να δημοσιοποιηθεί όταν η Ελλάδα αποφασίσει να μας δώσει μια αξιόπιστη λίστα επιβατών διότι η Ελλάδα έχει ιδιαίτερα αργούς ρυθμούς».
 

newsit.gr
ΑΠΕΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ: REUTERS

Policenet.gr © | 2024 Όροι Χρήσης.
developed by Pixelthis