Παράκαμψη προς το κυρίως περιεχόμενο
Εικόνα
20:09 | 14/01/2015

Άνοιξε ο «χορός» των μηνύσεων από συγγενείς ατόμων που έχασαν τη ζωή τους στο Norman Atlantic, το οποίο στα τέλη του περασμένου Δεκέμβρη τυλίχθηκε στις φλόγες με αποτέλεσμα να χαθούν πάνω από 10 ανθρώπινες ψυχές.

Σήμερα, η κόρη ενός επιβάτη του πλοίου, ο οποίος πέθανε κατά τη διάρκεια της τραγωδίας, κατέθεσε μήνυση κατά παντός υπευθύνου ζητώντας να πέσει φως στα αίτια που προκάλεσαν την πυρκαγιά.

Για μάρτυρες προτείνει τρεις ιατροδικαστές καθώς και έναν επιθεωρητή πλοίων.

Αίτημα για εξέταση του πλοίου

Επιπλέον, με αίτημα της η Β.Π. ζητάει από τις αρμόδιες Ιταλικές Εισαγγελικές Αρχές άδεια προκειμένου να εξετάσουν οι μάρτυρές της το Norman Atlantic, να προβούν σε βιντεοσκοπήσεις των χώρων του πλοίου (όπως στο γκαράζ και στο αμπάρι) καθώς επίσης και να λάβουν φωτογραφίες και ιστολογικά δείγματα από το πτώμα του πατέρα της που βρίσκεται σε νεκροτομείο του Μπάρι.

Παράλληλα, η μηνύτρια ζητά, μέσω του δικηγόρου της, να της χορηγηθεί είτε από τις ιταλικές είτε από τις ελληνικές Αρχές:

-Έγγραφο από το οποίο να προκύπτει το στίγμα του πλοίου όταν ξέσπασε η πυρκαγιά
- Αντίγραφα του πορίσματος της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας
- Αντίγραφα επιθεωρήσεων του Port State Control από το λιμάνι της Πάτρας, της Ηγουμενίτσας και της Ανκόνας
- Αντίγραφο του πιστοποιητικού safety construction,
- Αντίγραφο πιστοποιητικού πυρασφάλειας
- Αντίγραφο πιστοποιητικού γραμμής φορτώσεως
- Αντίγραφο πιστοποιητικού εκμεταλλεύσιμων τρεχόντων μέτρων γκαράζ
- Αντίγραφο της λίστας οχημάτων και της διάταξής τους στο γκαράζ
- Αντίγραφο καταλόγου επιβαινόντων και
- Αντίγραφα όλων των πιστοποιητικών αξιοπλοΐας του πλοίου

Τι έδειξαν οι νεκροψίες των θυμάτων

Την ίδια ώρα, στις ιδιαίτερα χαμηλές θερμοκρασίες φαίνεται πως οφείλεται ο θάνατος αρκετών εκ των θυμάτων της ναυτικής τραγωδίας του «Norman Atlantic», σύμφωνα με τα αποτελέσματα των πρώτων νεκροψιών.

Σε ό,τι αφορά τους τρεις Έλληνες, τους Γεράσιμο Καζαντζίδη, Κωνσταντίνο Κουφόπουλο και Νικόλαο Παράσχη, ο ιταλικός Τύπος αναφέρει ότι από τη νεκροψία απορρέει πως ο θάνατός τους επήλθε γρήγορα, λόγω πνιγμού, εξαιτίας του «σοκ» που υπέστη ο οργανισμός τους από τη χαμηλή θερμοκρασία των υδάτων.

Σύμφωνα με την Εισαγγελία του Μπάρι, δύο ιταλοί οδηγοί φορτηγών, με καταγωγή από τη Νάπολη, έχασαν τη ζωή τους εξαιτίας των ιδιαίτερα χαμηλών θερμοκρασιών της θάλασσας.

Στα πτώματα εντοπίστηκαν και εγκαύματα, αλλά δεν θεωρούνται, σύμφωνα με τις έως τώρα πληροφορίες, αιτία πρόκλησης του θανάτου τους.

Σήμερα, Τετάρτη, οι ιατροδικαστές θα προχωρήσουν σε νεκροψία επί της σορού μιας 53χρονης Γερμανίδας, η οποία, σύμφωνα με τις μέχρι τώρα πληροφορίες, φέρεται πιθανό να δέχθηκε επίθεση από μεγάλο ψάρι -ίσως καρχαρία.

Σε ό,τι αφορά, τέλος, τη σορό του γεωργιανού ιερέα που επέβαινε στο Norman Atlantic, δεν θα πραγματοποιηθεί νεκροψία, έπειτα από σχετικό αίτημα της πρεσβείας της Γεωργίας, αλλά θα χρησιμοποιηθούν μόνο κάποια διαγνωστικά μέσα, όπως ακτινογραφίες.

Πηγή:zougla.gr

Policenet.gr © | 2024 Όροι Χρήσης.
developed by Pixelthis