Παράκαμψη προς το κυρίως περιεχόμενο
Εικόνα
21:14 | 03/01/2015

Oι καραμπινιέροι προχώρησαν στους πρώτους αναγκαίους ελέγχους σχετικά με την λειτουργία του συστήματος πυρόσβεσης και εκκένωσης του πλοίου

Απροσπέλαστο παραμένει για έκτη συνεχόμενη ημέρα το γκαράζ του Norman Atlantic καθώς μέσα σε αυτό επικρατούν θερμοκρασίες έως και 70 βαθμών Κελσίου γεγονός που καθιστά απαγορευτική κάθε απόπειρα εισόδου σε αυτό των ερευνητών της ιταλικής εισαγγελίας.

Παράλληλα η εντολή που έχουν οι ερευνητές είναι να περιμένουν να υποχωρήσει μόνη της η θερμοκρασία και να μην χρησιμοποιήσουν νερό προκειμένου να μην αλλοιωθούν τυχόν στοιχεία που θα ρίξουν φως στα αίτια του ναυτικού δυστυχήματος.

Έτσι ούτε και τη δεύτερη ημέρα της εισόδου των πραγματογνωμόνων δεν εντοπίστηκε κάποιο πτώμα.

Ο εισαγγελέας Έττορε Καρντινάλι έμεινε στο πλοίο επί σχεδόν πέντε ώρες, μαζί με καραμπινιέρους, αστυνομικούς, μέλη της ακτοφυλακής και της πυροσβεστικής υπηρεσίας. «Βρισκόμαστε ακόμη σε μια δευτερεύουσας σημασίας φάση», πρόσθεσε ο Καρντινάλι.
 
Oι καραμπινιέροι προχώρησαν το Σάββατο στους πρώτους αναγκαίους ελέγχους σχετικά με την λειτουργία του συστήματος πυρόσβεσης και εκκένωσης του πλοίου, που σύμφωνα με δηλώσεις πολλών διασωθέντων παρουσίασε σοβαρά προβλήματα.
 
Υπάρχει, παράλληλα το ενδεχόμενο να ρυμουλκηθεί το πλοίο μέχρι το Μπάρι, η εισαγγελίας του οποίου διεξάγει την κύρια έρευνα, υπό την προϋπόθεση, όμως, να μπορέσουν να τύχουν σεβασμού οι απαιτούμενες συνθήκες ασφαλείας.
 
Στο πλοίο εισήλθαν, τέλος και τρία μέλη της ειδικής επιτροπής η οποία συστάθηκε από το υπουργείο Μεταφορών της Ρώμης, για την λεπτομερή εξακρίβωση των αιτιών της ναυτικής αυτής τραγωδίας.

Πηγή:protothema.gr

Policenet.gr © | 2024 Όροι Χρήσης.
developed by Pixelthis