Παράκαμψη προς το κυρίως περιεχόμενο
Εικόνα
13:01 | 14/04/2022

Σύμφωνα με πληροφορίες και εικόνες που δημοσιοποίησε ο κυβερνητικός στρατός στην Ουκρανία, εκτελέστηκε με επιτυχία μια αρκετή επικίνδυνη αποστολή στην περιοχή του Ιζιούμ, της περιφερειακής ενότητας του Χαρκόβου, που είχε ως αποτέλεσμα την καταστροφή μέρους ενός ρωσικού κομβόι, λόγω ανατίναξης γέφυρας από ομάδα Ουκρανών στρατιωτών ειδικών επιχειρήσεων (SSO).

Όπως αναφέρει η ανακοίνωση, οι ουκρανικές δυνάμεις ανακάλυψαν πριν από λίγες μέρες εχθρικό κομβόι με οχήματα τύπου Tigr, Kamaz και Ural, τα οποία κινούνταν με κατεύθυνση το Χάρκοβο, ενδεχομένως για να ενισχύσουν τα ρωσικά στρατεύματα που είχαν αναπτυχθεί στην περιοχή. Αφού καθορίστηκε η πορεία που θα  ακολουθούσε η ρωσική οχηματοπομπή, οι Ουκρανοί στρατιώτες αποφάσισαν ότι το πιο αποτελεσματικό χτύπημα θα ήταν μια ενέδρα, ένα σαμποτάζ σε γέφυρα από την οποία αναγκαστικά θα περνούσαν οι Ρώσοι.

Έτσι, οι Ουκρανοί τοποθέτησαν μεγάλη ποσότητα εκρηκτικών κάτω από την γέφυρα και όταν είδαν τα ρωσικά οχήματα, ανατίναξαν την γέφυρα, με αποτέλεσμα να διαλυθούν οχήματα και άλλα να υποστούν μεγάλες υλικές ζημιές, ενώ οι Ρώσοι στρατιώτες δεν γλίτωσαν από την επίθεση. Στη συνέχεια, ένα ουκρανικό UAV πραγματοποίησε επιτήρηση της περιοχής και τα ουκρανικά στρατεύματα πραγματοποίησαν εκκαθάριση της περιοχής.

Πηγή: onalert.gr

Policenet.gr © | 2024 Όροι Χρήσης.
developed by Pixelthis