Παράκαμψη προς το κυρίως περιεχόμενο
Εικόνα
16:15 | 13/01/2015

 

Θα ξεκινήσω αναφέροντας κάποια από τα λόγια του Πλατωνα:
"Οι έντιμοι και ικανοί συνήθως απέχουν από τα κοινά και δεν επιδιώκουν να αναλάβουν εξουσίες"

Τον τελευταίο καιρό ακούω από όλο και περισσότερους συναδελφους να απαξιώνουν τον συνδικαλισμό μας και όσους συναδέλφους ασχολούνται με αυτόν.

Πολλοί από αυτούς έχουν πάρει την απόφαση και έχουν διαγραφεί απο τις πρωτοβάθμιες ενώσεις τους , ο καθένας για τους δικούς του λόγους.

Άλλοι γιατί έχουν απογοητευθεί απο τους συνδικαλιστές, άλλοι για οικονομικούς λόγους, θεωρώντας πολλά τα χρήματα που καταβάλλονται και άλλοι υποστηρίζοντας ότι δεν θέλουν να είναι μέλη καθώς σαν πρώην ειδικοί φρουροί ή συνοριακοί φύλακες, η ΠΟΑΣΥ τους είχε εναντιωθεί.

Υπάρχουν εκατοντάδες διαφορετικές απόψεις και λόγοι για να μην θες να είσαι μέλος του συνδικαλισμού και να κατηγορείς αυτούς που τον ασκούν.

Αλλά υπάρχει μόνο ένας τρόπος να απαλλαγείς από αυτούς που θεωρείς ότι εκμεταλλεύονται το αξίωμα του συνδικαλιστή, και αυτούς που δεν είναι ικανοί να το ασκήσουν.

Πάρε θέση. Υποστήριξε και ανέδειξε αυτούς που μπορούν και είναι ικανοί να τον ασκήσουν, χωρίς να εκμεταλλεύονται καταστάσεις για το δικό τους προσωπικό όφελος.

Και το προτιμότερο όλων, ασχολήσου και εσύ, μην αδιαφορείς. Με παθητική στάση δεν αλλάζει τίποτα, το σκηνικό και τα άτομα μένουν τα ίδια.

Εφόσον δεν είσαι ευχαριστημένος με την κατάσταση που επικρατεί, άλλαξε τρόπο δράσης. Αδιαφορώντας και απέχοντας απλά διατηρείς τα ίδια άτομα και την ίδια κατάσταση, και στην τελική γίνεσαι συνυπαίτιος του όλου σκηνικού. Με την μη συμμετοχή σου, αποδυναμώνεις τον ίδιο σου τον συνδικαλισμό. Του στερείς το δικαίωμα της πίεσης, των απαιτήσεων, της αντίδρασης. Και αυτή την εποχή η Αστυνομία τον έχει ανάγκη περισσότερο από ποτέ.
Ενωμένοι μπορούμε!
Ενωμένοι για την Αστυνομία!
Ενωμένοι για την Θεσσαλονίκη!
Ενωμένη Θεσσαλονίκη


ΚΟΚΟΝΑΣ Αριστείδης, μέλος της Ενωμένης Θεσσαλονίκης

ΕΝΩΜΕΝΗ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ ΝΕΑ 33

Policenet.gr © | 2024 Όροι Χρήσης.
developed by Pixelthis