Παράκαμψη προς το κυρίως περιεχόμενο
Εικόνα
16:47 | 26/01/2015

 

Είναι κοινά αποδεκτό πως όλοι οι αστυνομικοί έχουμε δικαίωμα ψήφου και πρεσβεύουμε κάποιες απόψεις για κοινωνικοπολιτικά ζητήματα.

Ως συνδικαλιστές όμως, το πρώτιστο μέλημά μας είναι ο αγώνας για την ανάδειξη και προώθηση των προβλημάτων όλων των συναδέλφων στις υπηρεσίες τους ανεξάρτητα τι θα αποφασίσουν να ψηφίσουν.

Αγκαλιάζουμε λοιπόν όλους τους συναδέλφους σε οποιαδήποτε υπηρεσία κι αν βρίσκονται, γιατί οι αδικίες, η καταστρατήγηση των υπάρχουσων κανονισμών και διατάξεων και τα κακώς κείμενα των υπηρεσιών δεν ανήκουν σε κανένα πολιτικό χώρο ούτε αφορούν τους λίγους.

Υπάρχουν φλέγοντα και τρέχοντα θέματα και μόνο αυτά πρέπει να βρίσκονται στην ατζέντα μας.

Ακούμε όλες τις φωνές και αξιολογούμε τις προτάσεις που θα ωφελήσουν την Αστυνομία ως πυλώνα και εγγυητή της δημόσιας τάξης και ασφάλειας και κατά συνέπεια της ανάπτυξης και των αναγκαίων επενδύσεων στη χώρα μας.

Επιδιώκουμε πρώτιστα τη βελτίωση των εργασιακών μας συνθηκών, την ενίσχυση του θεσμικού πλαισίου που μας διέπει και την εξέλιξη της υλικοτεχνικής υποδομής.

Στα πλαίσια της συνδικαλιστικής δράσης δεν είναι επιλήψιμο να συμφωνούμε ή να διαφωνούμε κατά περίπτωση με τις προτάσεις των κομμάτων για την Αστυνομία και πρέπει να μην αποκλείουμε προσεγγίσεις με πολιτικούς που νοιάζονται γι’αυτήν με κίνητρο μόνο το συλλογικό συμφέρον.

Γι’αυτόν τον λόγο προτρέπουμε τους συναδέλφους που συστρατεύονται μαζί μας να μένουν αμέτοχοι σε τοποθετήσεις που οδηγούν σε συγκεκριμένους πολιτικούς χώρους.

Ο συνδικαλιστής επιβάλλεται να συζητά με όλα τα κόμματα, προκειμένου να προωθεί τα δίκαια αιτήματα των αστυνομικών, αλλά επ’ ουδενί λόγο δεν πρέπει να γίνεται ένα με αυτά.

Προσκαλούμε λοιπόν όλους τους συναδέλφους να ενωθούν μαζί μας μακριά και πέρα από μικροπολιτικά συμφέροντα και να δώσουμε μαζί τη δύσκολη μάχη ενάντια στη μάστιγα του συνδικαλισμού που δεν είναι άλλη από τον κομματισμό και την υποκρισία.


Πολυχρονίδης Βασίλης, μέλος Ενωμένης Θεσσαλονίκης

 

Αναδημοσίευση από τη σελίδα στο facebook ENΩΜΕΝΗ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ

Policenet.gr © | 2024 Όροι Χρήσης.
developed by Pixelthis