Παράκαμψη προς το κυρίως περιεχόμενο
Εικόνα
18:24 | 07/02/2016

Ο Γιόζεφ Μένγκελε ήταν Γερμανός γιατρός του στρατοπέδου εξόντωσης Άουσβιτς Μπίρκεναου και διαβόητος ιδίως για τα πειράματα που έκανε με ανθρώπους, τα οποία οδηγούσαν συνήθως στον θάνατό τους. Έμεινε στην ιστορία ως ο Άγγελος του Θανάτου.

O ναζιστής εγκληματίας, που γεννήθηκε στις 16 Μαρτίου του 1911 στη Γερμανία, έδρασε στο στρατόπεδο συγκέντρωσης του Άουσβιτς, όπου συμμετείχε στην επιλογή των εκτοπισμένων που θα έπρεπε να θανατωθούν αμέσως στους θαλάμους αερίων. Κατα την παραμονή του στο Άουσβιτς, είχε κάνει πειράματα με πολλούς κρατουμένους.

 

Στο Άουσβιτς-Μπίρκεναου έκανε κυρίως πειράματα με διδύμους και μικρόσωμους, οι οποίοι αποτελούσαν για αυτόν την υποδειγματική έκφραση της "ανωμαλίας". Επίσης, παιδιά αθιγγανικής καταγωγής κινούσαν το ενδιαφέρον του, αφού προσπαθούσε μέσω συγκριτικών πειραμάτων μεταξύ αυτών και άλλων κρατουμένων παιδιών να θεμελιώσει τις φυλετικές του θεωρίες. Φρόντιζε οι ιατρικά απαραίτητες εγχειρήσεις να πραγματοποιούνται συνήθως από βοηθούς του, ενώ ο ίδιος αφοσιωνόταν στα πειράματα του με τους κρατουμένους και τις κατοπινές νεκροψίες. Για να μπορέσει να πραγματοποιήσει τις νεκροψίες με στόχο τη διαπίστωση των αποτελεσμάτων των πειραμάτων του, σκότωνε τα θύματα με ενέσεις φαινόλης. Οι πράξεις του αυτές, συμπεριλαμβανομένων των φόνων, ήταν μέρος μελετών για τη συγγραφή εργασίας επί υφηγεσία, η οποία, όμως, δεν ολοκληρώθηκε ποτέ.



Όπως και οι άλλοι γιατροί του Άουσβιτς, έτσι και ο Μένγκελε έλαβε μέρος αμέτρητες φορές στη διαλογή των νέων κρατουμένων, βάσει της οποίας διαχωρίζονταν οι νεοαφιχθέντες ικανοί για εργασία από τους αδύναμους, γέρους και ασθενείς, οι οποίοι κατόπιν οδηγούνταν κατευθείαν στους θαλάμους αερίων, όπου έβρισκαν τον θάνατο.


 


Ο Μένγκελε, ο οποίος είχε καταφέρει να διαφύγει απο την Ευρώπη μετά τον πόλεμο, δεν συνελήφθη ποτέ. Έζησε στη Λατινική Αμερική με διάφορα ψευδώνυμα μέχρι το θάνατό του το 1979 σε ηλικία 67 ετών.


Προσοχή στο παρακάτω βίντεο δειτε τα χειρότερα πειράματα των Ναζι, ανάμεσα σε αυτα και τα πειράματα του Μένγκελε. Το Βίντεο ειναι σοκαριστκό


 

Wikipedia/YouTube
http://www.onalert.gr/
Policenet.gr © | 2024 Όροι Χρήσης.
developed by Pixelthis