Παράκαμψη προς το κυρίως περιεχόμενο
Εικόνα
12:09 | 09/01/2015

 

O δικαστής που δίκασε τον Ακη Τσοχατζόπουλο, στην πολύκροτη δίκη για τις μίζες των εξοπλιστικών, επελέγη από την Ολομέλεια του Εφετείου της Αθήνας ώστε να διεξαγάγει τις ανακρίσεις για την υπόθεση του Γιώργου Καρατζαφέρη, ο οποίος αντιμετωπίζει κατηγορίες για παραβάσεις του «πόθεν έσχες» και για κατοχή εξωχώριων εταιρειών ενώ η νομοθεσία το απαγορεύει ρητά για τα πολιτικά πρόσωπα.

Πρόκειται για τον Χρήστο Κατσιάνη, ο οποίος επελέγη να διενεργήσει τις ανακρίσεις για τον πρόεδρο του ΛΑΟΣ μετά την άσκηση ποινικών διώξεων σε βάρος του με την άδεια της Βουλής, για όσα στοιχεία προέκυψαν από τις εισαγγελικές έρευνες για χρηματικές καταβολές σε λογαριασμούς εταιρείας δικών του συμφερόντων από επιχειρηματίες που μεσολάβησαν για την αγορά των ελικοπτέρων Super Puma.

Οι έρευνες ξεκίνησαν από την Εισαγγελία Διαφθοράς με εντολή της επικεφαλής της, Ελένης Ράικου, ενώ στοιχεία για την υπόθεση αντλήθηκαν από τις ενέργειες της Αρχής για το Ξέπλυμα, απ’ όπου προέκυψε ότι ο Γιώργος Καρατζαφέρης διέθετε την εξωχώρια εταιρεία Catalina LTD.

1,6 εκατ. ευρώ

Σε λογαριασμούς της εντοπίστηκαν καταβολές συνολικά 1,6 εκατ. ευρώ από καταθέσεις των επιχειρηματιών Αλέξανδρου Τσάτσου και Σταύρου Κομνόπουλου, οι οποίοι μεσολάβησαν για την αγορά των ελικοπτέρων διάσωσης και έρευνας Super Puma.

O πρόεδρος του ΛΑΟΣ αρνείται ότι τα χρήματα που βρέθηκαν σε λογαριασμούς εταιρείας δικών του συμφερόντων σχετίζονται με παράνομες πληρωμές για εξοπλιστικά και υποστηρίζει ότι πρόκειται για δανειακές συμβάσεις μεταξύ του ιδίου και των εμπλεκόμενων επιχειρηματιών.

Πάντως, οι έρευνες για την υπόθεση, που θα ενταθούν με την ανάθεση των ανακρίσεων στον έμπειρο κ. Κατσιάνη, προσδοκούν και σε νέα στοιχεία που αναμένονται από αιτήματα για άνοιγμα λογαριασμών από πιστωτικά ιδρύματα της αλλοδαπής, ενώ παράλληλα θα επικεντρωθούν, πέραν του Γιώργου Καρατζαφέρη, και στους εμπλεκόμενους για την αγορά των ελικοπτέρων, πρώην στρατιωτικούς και τους επιχειρηματίες.

Ηδη ο ανακριτής Γαβριήλ Μαλλής τούς καλεί όλους σε απολογία την ερχόμενη εβδομάδα, μετά τις 12 του μηνός, ενώ οι έρευνες για εξοπλιστικά προγράμματα τρέχουν με αμείωτους ρυθμούς.

ΙΩΑΝΝΑ ΜΑΝΔΡΟΥ

http://www.kathimerini.gr

Policenet.gr © | 2024 Όροι Χρήσης.
developed by Pixelthis