Παράκαμψη προς το κυρίως περιεχόμενο
Εικόνα
Πυροσβεστικού Κλιμακίου
22:14 | 21/10/2023

Με την παρούσα επιστολή λόγω της επικείμενης μετάθεσης μου στο Βόλο και κλείνοντας ακριβώς ένα χρόνο παρουσίας μου στο νησί της Σκιάθου, θα ήθελα να εκφράσω τις βαθύτατες ευχαριστίες μου προς όλους εκείνους με τους οποίους συνεργάστηκα όλο αυτό το χρονικό διάστημα όπως τον Δήμαρχο Σκιάθου, κ. Τζούμα Θεόδωρο, τους συνεργάτες του αλλά και τους ανθρώπους που στο Συντονιστικό Τοπικό Όργανο (Σ.Τ.Ο.) κληθήκαμε ΟΛΟΙ ΜΑΖΙ να αντιμετωπίσουμε το πιο δύσκολο καλοκαίρι από πλευράς συνθηκών και αντιμετώπισης προκλήσεων σε σχέση με την πυρασφάλεια του νησιού κατά την αντιπυρική περίοδο αλλά και την κακοκαιρία DANIEL.

Τους συναρμόδιους φορείς όπως η Λιμενική Αρχή, η Αστυνομία, οι συνάδελφοι μου από την Π.Υ Α/Λ Σκιάθου που ο καθένας ξεχωριστά από το δικό του μετερίζι συνέβαλε με ανθρώπινο δυναμικό και τεχνολογικά μέσα τα μέγιστα ώστε να έχουμε ένα θετικό αποτέλεσμα στο τέλος αυτής της διαδρομής.

Διαβάστε επίσης

Επιχειρηματίες του νησιού που με τις ευγενικές προσφορές τους κάλυψαν ανάγκες σε υλικά τα οποία βοήθησαν στην εύρυθμη λειτουργία αλλά και στο επιχειρησιακό έργο της υπηρεσία μας. Τον Διευθυντή Σύνταξης του Skiathoslife.gr, κ. Τζούμα Νικόλαο, ο οποίος λογω της επαγγελματικής ιδιότητας του ως Τεχνικός Δικτύου της Cosmote κλήθηκε να αποκαταστήσει βλάβες στο τηλεφωνικό μας κέντρο πέραν της βάρδιάς του.

Εκεί όμως που θα πρέπει να πω ένα μεγάλο ΕΥΧΑΡΙΣΤΩ και ένα μεγάλο ΜΠΡΑΒΟ είναι στους δεκάδες εθελοντές ανεξαρτήτου ηλικίας (Ελληνική Ομάδα Διάσωσης, Κυνηγητικός Σύλλογος αλλά και ιδιώτες ) με επικεφαλής τον πρόεδρο της Ελληνικής Ομάδας Διάσωσης (Παράρτημα Β. Σποράδων) κύριο Θάνο Τζούμα οι οποίοι με πολύ αγάπη και πραγματικό ενδιαφέρον για τον τόπο τους συνέβαλαν καταλυτικά στην πυρασφάλεια του νησιού κατά τις επικίνδυνες μέρες που η περιοχή των Σποράδων και το νησί της Σκιάθου βρίσκονταν σε πολύ υψηλό κίνδυνο για πυρκαγιά.

Πραγματικά ήταν συγκινητική η προσφορά προσωπικού χρόνου αλλά και εξοπλισμού (αυτοκίνητα, αγροτικά και μικρές υδροφόρες) καθώς η φύλαξη του δασικού πλούτου γινόταν κυρίως νυχτερινές και μεταμεσονύκτιες ώρες και σε περιοχές που θα μπορούσε κανείς να τις θεωρήσει ιδιαίτερα απομακρυσμένες και ολίγον αφιλόξενες. Πώς να ξεχάσει κανείς τη βοήθεια που προσέφεραν απλοί πολίτες και οι εργαζόμενοι των νυχτερινών κέντρων στα πληρώματα των πυροσβεστικών οχημάτων που από τις δουλειές τους, ξημερώματα, έτρεξαν αμέσως να βοηθήσουν στην κατάσβεση της δασικής πυρκαγιάς στην περιοχή της «ΠΟΥΝΤΑΣ» και καταφέραμε να αποφύγουμε τραγικές εικόνες για το νησί και τους ανθρώπους του.

Στην κακοκαιρία DANIEL το Πυροσβεστικό Κλιμάκιο προσπάθησε με προτεραιότητα τη διάσωση της ανθρώπινης ζωής και κατόπιν όλα τα υπόλοιπα και κάτω από δύσκολες καιρικές συνθήκες, πρωτόγνωρες για την Σκιάθο αλλά και γενικότερα για την περιοχή της Θεσσαλίας να κάνει το ανθρωπίνως δυνατό ώστε να ανταποκριθεί στο μεγάλο πλήθος των κλήσεων για βοήθεια.

Σε αυτή τη δύσκολη στιγμή υπήρχαν επιχειρήσεις (ΜΑΣΟΥΤΗΣ, ΔΕΡΒΕΝΗΣ, ΞΕΝΑΚΗ) οι οποίες αντιλαμβανόμενες και την ανάγκη του πυροσβεστικού προσωπικού για ενίσχυση ώστε να συνεχίσει απρόσκοπτα το έργο του προσέφεραν γεύματα φαγητού κάνοντας μας να ξεχνάμε την κόπωση και να συνεχίσουμε την προσπάθεια επί πέντε συνεχόμενες ημέρες νυχθημερόν.

Κλείνοντας θέλω να διαβεβαιώσω ότι το σύνολο του προσωπικού του Πυροσβεστικού Κλιμάκιου Σκιάθου με αίσθημα καθήκοντος και ευθύνης ανταποκρίθηκε σε όλα τα συμβάντα που κλήθηκε να αντιμετωπίσει και ως Προϊστάμενος τους θα ήθελα να τους συγχαρώ και να τους ευχαριστήσω.

Με εκτίμηση

Ο Προϊστάμενος Π.Κ Σκιάθου
Γεώργιος Ευστ. Κούργιας
Αντιπύραρχος

Πηγή:  skiathoslife.gr

 

Policenet.gr © | 2024 Όροι Χρήσης.
developed by Pixelthis