Παράκαμψη προς το κυρίως περιεχόμενο
Εικόνα
1
23:44 | 27/09/2024

Eπίσκεψη στην Φινλανδία πραγματοποίησε στις 13/9/2024 ο Αρχηγός του Λιμενικού Σώματος – Ελληνικής Ακτοφυλακής, Αντιναύαρχος Λ.Σ. Γεώργιος Αλεξανδράκης. Συνοδευόμενος από την Πρέσβυ της Ελλάδος στο Ελσίνκι Ναταλία Καραγεώργου, συναντήθηκε με τον Υπαρχηγό της Φινλανδικής Συνοριοφυλακής (Deputy Chief of the Finnish Border Guard), Υποναύαρχο Markku Hassinen, ο οποίος αναλαμβάνει καθήκοντα Αρχηγού από 01/01/2025.

Κατά τη διάρκεια της συνάντησης συζητήθηκαν θέματα που αφορούν ιδίως την προστασία των συνόρων και συμφωνήθηκε η διεύρυνση της συνεργασίας των δύο Φορέων σε τεχνικό επίπεδο. Να σημειωθεί ότι οι δυο χώρες βρίσκονται γεωγραφικά στα εξωτερικά σύνορα της Ε.Ε.

Διαβάστε επίσης

Ακολούθως, στο πλαίσιο παρακολούθησης της προόδου των εργασιών της Τ49/2023 Συμβάσεως, ο Αρχηγός Λ.Σ.-ΕΛ.ΑΚΤ επισκέφθηκε τις εγκαταστάσεις της αναδόχου εταιρείας “Marine Alutech Oy Ab” στο λιμάνι Teijo.

Επιβιβάστηκε στο υπό παράδοση πρώτο (1ο) ταχύπλοο περιπολικό σκάφος μήκους 19,5 μ. μαζί με τον Προϊστάμενο της Διαχειριστικής Αρχής των Ταμείων Μετανάστευσης και Εσωτερικών Υποθέσεων (ΤΑΜΕΥ) μέσω των οποίων συγχρηματοδοτείται η εν λόγω προμήθεια.

 

12

34

5

Policenet.gr © | 2024 Όροι Χρήσης.
developed by Pixelthis