Παράκαμψη προς το κυρίως περιεχόμενο
Εικόνα
1
08:29 | 08/10/2023

Ενημέρωνε… οίκο ανοχής στο κέντρο της Αθήνας για τους επικείμενους ελέγχους της ΕΛ.ΑΣ. την περίοδο της πανδημίας Covid-19 και όταν βεβαιώνονταν πρόστιμα, τα έσβηνε με το… αζημίωτο.

Ενα δίκτυο χρηματισμών, εξυπηρέτησης και κάλυψης έκνομων δραστηριοτήτων φαίνεται να αποκαλύπτει η παράνομη δράση του 40χρονου κατηγορούμενου μαστροπού-βιαστή, που υπηρετούσε στην Υποδιεύθυνση Περιπολιών.

Διαβάστε επίσης

Η έρευνα των «αδιάφθορων» της ΕΛ.ΑΣ. δεν περιορίζεται μόνο στο ενδεχόμενο να υπήρχαν και άλλες γυναίκες που έπεσαν θύματα του επίορκου αστυνομικού, αλλά παράλληλα εξετάζεται αν συνάδελφοι του υπαρχιφύλακα είχαν γνώση της παράνομης δράσης του και τον διευκόλυναν στο να «εξαφανίζει» βεβαιωμένα πρόστιμα. Στο… μικροσκόπιο των ερευνών βρίσκεται ο οίκος ανοχής στον οποίο εκδιδόταν η 34χρονη γυναίκα από το Καμερούν, που έζησε τον απόλυτο «εφιάλτη» του βιασμού στα χέρια του 40χρονου για τουλάχιστον δύο χρόνια.

Απέτρεπε προσαγωγές

«Ολες οι γυναίκες που εκδίδονταν προσάγονταν καθημερινά στο Τμήμα της Ομόνοιας, ενώ η K. το πολύ δύο φορές», ανέφερε στους αστυνομικούς εκδιδόμενη στον οίκο ανοχής της οδού Χαλκοκονδύλη. Εκεί μετέφερε καθημερινά, ακόμα και με το υπηρεσιακό όχημα της Αστυνομίας, ο 40χρονος υπαρχιφύλακας τη γυναίκα από το Καμερούν και την παραλάμβανε στο τέλος της βάρδιας της, ζητώντας ένα μεγάλο μέρος των εισπράξεων για την προστασία που της παρείχε.

Σύμφωνα με τη μαρτυρία της, την περίοδο της πανδημίας Covid-19, η Υποδιεύθυνση Περιπολιών, στην οποία υπηρετούσε ο 40χρονος, πραγματοποιούσε καθημερινούς ελέγχους και προσαγωγές στον συγκεκριμένο οίκο ανοχής, με τους αστυνομικούς όμως να οδηγούν στο Τμήμα συνήθως όλες τις εκδιδόμενες εκτός από την 34χρονη μετανάστρια από το Καμερούν. Μάλιστα, στις δύο περιπτώσεις που βεβαιώθηκε πρόστιμο και σε εκείνη, ο 40χρονος τής ζητούσε χρήματα και στη συνέχεια φρόντιζε να διαγράψει τις κλήσεις.

Αυτή η μαρτυρία εξετάζεται σοβαρά από τις Αρχές στο πλαίσιο της Ενορκης Διοικητικής Εξέτασης που έχει διαταχθεί εις βάρος του υπαρχιφύλακα, για να εξακριβωθεί ποιοι συνάδελφοί του τον «βοήθησαν» να σβήσει τα πρόστιμα και αν γνώριζαν για τη σχέση που είχε με την 34χρονη και λάμβαναν «οδηγίες» να μην την προσαγάγουν.

Μεροκάματο

Ακόμα και τη δικαιολογία ότι θα πάρει μετάθεση σε άλλη υπηρεσία λόγω… χαμηλού εισοδήματος χρησιμοποίησε ο 40χρονος υπαρχιφύλακας, θέλοντας, έτσι, να πείσει την 34χρονη να του δίνει… μεροκάματο για να μη χάσει την προστασία του. Το ποσό άρχισε σταδιακά να αυξάνεται από τα 20 ευρώ την ημέρα στα 50, ενώ έφτασε στο σημείο να ζητήσει από την άτυχη γυναίκα να του δώσει… εφάπαξ 3.000 ευρώ. Καταθέτοντας στις Αρχές, ένας 37χρονος εκδιδόμενος στον οίκο ανοχής της οδού Χαλκοκονδύλη ανέφερε ότι είδε την 34χρονη να δίνει τουλάχιστον 50 φορές χρήματα στον… αυτόκλητο προστάτη της.

«Μου έλεγε ότι θα με σκοτώσει και θα πετάξει το πτώμα μου να μη με βρει κανείς, […] ότι θα με διώξει από τη χώρα, ότι δεν θα μπορέσω να ξαναδουλέψω στον δρόμο για να βγάλω λεφτά και θα το κανονίσει αυτός, ότι θα με στείλει στο Καμερούν, που ξέρει ότι κινδυνεύω και ότι θα με συλλάβει η Αστυνομία, ακόμη και ότι θα με κλείσει στο ψυχιατρείο», είπε στους αστυνομικούς η 34χρονη, περιγράφοντας μερικές από τις απειλές που δέχτηκε από τον υπαρχιφύλακα. Σε μια άλλη συνομιλία, ο 40χρονος φέρεται να της είπε: «Μπορεί να έρθουν ξαφνικά στον δρόμο και να σε μαχαιρώσουν ή να σου πάρουν τα χρήματα».

«Ψάρευε» θύματα σε οίκους ανοχής

«Οικονομήσατε, ε;», συνήθιζε να λέει ο 40χρονος απευθυνόμενος στις εκδιδόμενες γυναίκες του οίκου ανοχής της οδού Χαλκοκονδύλη. Οταν η 34χρονη είχε σταματήσει για ένα διάστημα να του δίνει χρήματα, ο υπαρχιφύλακας είχε «αλιεύσει» άλλο θύμα, μια γυναίκα από τη Ρουμανία, από την οποία επίσης έπαιρνε χρήματα για την παροχή προστασίας.

Οι Αρχές εξετάζουν αν υπήρχαν και άλλες εκδιδόμενες που είχαν πέσει στα «δίχτυα» του επίορκου αστυνομικού, χωρίς να αποκλείουν η δράση του να εκκινεί αρκετά χρόνια πίσω. Μαρτυρίες τον τοποθετούν να συνομιλεί καθημερινά με κοπέλες που εξέρχονταν από τον οίκο ανοχής ρωτώντας αν… είχαν πελατεία και πόσα χρήματα εισέπραξαν. Είναι ενδεικτικό ότι ζητούσε από την 34χρονη να είναι σε ανοιχτή τηλεφωνική γραμμή μαζί του όταν εκείνη δούλευε, προκειμένου να γνωρίζει ανά πάσα στιγμή τι κάνει με τον κάθε πελάτη.

Η κρύπτη στο κλειστό δωμάτιο

Ούτε η παρουσία αστυνομικών και δικαστικού λειτουργού στο σπίτι όπου διέμενε με την 34χρονη εμπόδισε τον υπαρχιφύλακα να επιχειρήσει, έστω και την ύστατη στιγμή, να ξεγελάσει τις Αρχές. Οταν οι αστυνομικοί ζήτησαν πρόσβαση σε ένα κλειστό δωμάτιο του διαμερίσματος, εκείνος έκανε λόγο για «προσωπικό χώρο», ζητώντας επίμονα να μην αναστατωθεί, καθότι, όπως ανέφερε, περιείχε πολύτιμα προσωπικά του αντικείμενα και πλήθος εργαλείων, τα οποία είχε προσεκτικά τακτοποιημένα και δεν ήθελε να… χάσει τη σειρά τους. Εκεί μέσα σε μια κρύπτη σε στρώμα κρεβατιού, βρέθηκαν τα προσημειωμένα χρήματα που οδήγησαν στη σύλληψή του. Μάλιστα, αναστατωμένος, υποστήριξε ότι η 34χρονη είχε κρύψει εκεί τα χρήματα, παρά το γεγονός ότι λίγη ώρα πριν έκανε λόγο για προσωπικό χώρο, όπου μόνο εκείνος είχε πρόσβαση.

Γιώργος Πρωτοψάλτης, Παναγιώτης Σπυρόπουλος

eleftherostypos.gr

Policenet.gr © | 2024 Όροι Χρήσης.
developed by Pixelthis