Παράκαμψη προς το κυρίως περιεχόμενο
Εικόνα
περιπολικο
19:13 | 03/09/2024

Τις ευχαριστίες του για τον τρόπο διαχείρισης των Άγγλων επισκεπτών στο νησί της Κω, κατά τη διάρκεια της επιχείρησης εκκένωσης για τη φωτιά που εκδηλώθηκε στο νησί στις αρχές Ιουλίου, εκφράζει με επιστολή του προς την Αστυνομία, ο Βρετανός πρέσβης στη χώρα μας.

Συγκεκριμένα, ο κ. Matthew Lodge, σε επιστολή του προς τον διευθυντή της Β΄ Αστυνομικής Διεύθυνσης Δωδεκανήσου ταξίαρχο Μανώλη Καζαμία, κάνει λόγο για «επιτυχημένη επιχείρηση διαχείρισης της εκκένωσης στην περιοχή της Καρδάμαινας που οργανώθηκε με τη συνδρομή της Ελληνικής Αστυνομίας κατά την πρόσφατη πυρκαγιά της 1ης Ιουλίου».

Διαβάστε επίσης


Ο Βρετανός πρέσβης τονίζει, μεταξύ άλλων, πως «η αμεσότητα και δυναμικότητα με την οποία έδρασε η Ελληνική Αστυνομία στην Κω ήταν καταλυτική - άλλωστε, γνωρίζουμε την προσωπική σας εμπειρία από την ίδια επιχείρηση πέρυσι στη Ρόδο, όπου και ήσασταν στην αντίστοιχη θέση ευθύνης. Τα αποτελέσματα ήταν εξαιρετικά και η εκκένωση πάνω από 4.000 Βρετανών διεξήχθη με ασφάλεια, επαγγελματισμό, μεθοδικότητα και τάξη, αλλά και με σεβασμό στους ευάλωτους πολίτες».


Αναλυτικά η επιστολή αναφέρει τα εξής:

«Με την παρούσα επιστολή θα ήθελα να σας εκφράσω τις θερμές μου ευχαριστίες για την επιτυχημένη επιχείρηση διαχείρισης της εκκένωσης στην περιοχής της Καρδάμαινας, που οργανώθηκε με τη συνδρομή της Ελληνικής Αστυνομίας, κατά την πρόσφατη πυρκαγιά της 1ης Ιουλίου.


Γνωρίζουμε, ότι η Καρδάμαινα είναι ο δημοφιλέστερος προορισμός για τους βρετανούς που επισκέπτονται την Κω. Τόσο τα Βρετανικά τουριστικά πρακτορεία όσο και η μεγάλη ξενοδοχειακή υποδομή της περιοχής φιλοξενούν κάθε καλοκαίρι πολλές χιλιάδες βρετανούς, αποτελώντας πλέον του 50% του συνολικού τουρισμού της περιοχής.
Η εκκένωση που αποφασίστηκε και οργανώθηκε μέσα σε λίγες ώρες κατά τις απογευματινές και βραδινές ώρες, της 1ης Ιουλίου ήταν μια ιδιαίτερα δύσκολη επιχείρηση, που απαιτούσε τον συντονισμό και τη συνεργασία πολλών διαφορετικών υπηρεσιών.


Η αμεσότητα και δυναμικότητα με την οποία έδρασε η Ελληνική Αστυνομία στην Κω ήταν καταλυτική - άλλωστε, γνωρίζουμε την προσωπική σας εμπειρία από την ίδια επιχείρηση πέρυσι στη Ρόδο, όπου και ήσασταν στην αντίστοιχη θέση ευθύνης.
Τα αποτελέσματα ήταν εξαιρετικά και η εκκένωση πάνω από 4.000 Βρετανών διεξήφθη με ασφάλεια, επαγγελματισμό, μεθοδικότητα και τάξη, αλλά και με σεβασμό στους ευάλωτους πολίτες.


Η υποπρόξενός μας, Ράνια Κοσιώρη, που ταξίδεψε στο νησί για να παρέχει προξενική συνδρομή, μας μετέφερε τα θετικά σχόλια των πολιτών για την αστυνομική παρουσία, το ήρεμο κλίμα που επικράτησε και την καλή οργάνωση όσων ενεπλάκησαν στην εκκένωση, αλλά και τη διασφάλιση της συνέχειας των υπηρεσιών για όσους δεν επηρεάστηκαν από τη φωτιά.


Καθώς διανύουμε μια περίοδο υψηλής και αυξανόμενης κίνησης από τη Βρετανία στην περιοχή ευθύνης σας, και δεδομένων των δυσκολιών που προκύπτουν, τόσο από τη δεδομένη, πλέον, κλιματική κρίση, είναι σημαντικό να αναγνωρίσουμε τις υπέρμετρες προσπάθειες τού Σώματος σε ανταπόκριση τέτοιων συμβάντων.

Σας ευχόμαστε ένα ήρεμο και ασφαλές υπόλοιπο της τουριστικής περιόδου και σας ευχαριστούμε και πάλι».

Πηγή:  rodiaki.gr

 

Policenet.gr © | 2024 Όροι Χρήσης.
developed by Pixelthis