Παράκαμψη προς το κυρίως περιεχόμενο
Εικόνα
1
12:39 | 10/08/2024

Του ΠΑΠΑΝΔΡΙΑΝΟΥ Αλεξάνδρου & ΓΑΤΣΙΟΥ Στεφάνου, Αντιπρόσωποι Ε.ΑΣ.Υ.Α στην Ομάδα Ζ

Ένας εμπαιγμός που συνεχίζεται εδώ και χρόνια για την Υπηρεσία μας. Ενώ με το λιγοστό προσωπικό η Υπηρεσία μας αποδίδει τα μέγιστα προς όφελος του πολίτη, με τελευταίο περιστατικό την 06/08/2024, με τη σύλληψη δράστη με κλεμμένη μοτοσυκλέτα και ναρκωτικά στο κέντρο της Αθήνας, για το οποίο εξέδωσε και δελτίο τύπου το Αρχηγείο της Ελληνικής Αστυνομίας, αντιφατικά η φυσική ηγεσία αποφασίζει την 08/08/2024 να τοποθετήσει ακόμα έναν αστυνομικό της Ομάδας Ζ ακίνητο έξωθεν Κυβερνητικού κτηρίου. Κι ενώ η Υπηρεσία διέθετε 5 περιπολίες τουλάχιστον την ημέρα, πλέον θα μειωθούνε σε 1 ή 2 με σοβαρό αντίκτυπο στην εμφανή και αποτελεσματική αστυνόμευση και στη πρόληψη της εγκληματικότητας.

Διαβάστε επίσης

 Εκτός αυτού, εγείρονται πλέον σοβαρά ερωτήματα κατά πόσο θα χορηγούνται οι ημερήσιες αναπαύσεις στο προσωπικό εν μέσω αδειών καλοκαιριού. Επιπρόσθετα ο Αστυνομικός της Ομάδας Ζ στο συγκεκριμένο σημείο είναι εκτεθειμένος στον οποιονδήποτε κίνδυνο και σε όλα τα καιρικά φαινόμενα, όπως οι υψηλές θερμοκρασίες των ημερών που διανύουμε καθώς και στον χειμώνα που θα έρθει με βροχές και κρύο, διότι δεν υπάρχει στο σημείο αλεξίσφαιρη σκοπιά για τη προστασία του, κάτι το οποίο συμβαίνει ήδη σε ακόμα 2 σημεία που εκτελούν Υπηρεσία, ακίνητοι αστυνομικοί της Ομάδας Ζ.

Το Αρχηγείο οφείλει να λάβει σοβαρά τις συγκεκριμένες επισημάνσεις μας και να προβεί στις  ενδεδειγμένες ενέργειες στα ανωτέρω σημεία τοποθετώντας αλεξίσφαιρες σκοπιές οι οποίες να διαθέτουν και κλιματισμό, ώστε οι συνάδελφοι μας που εκτελούν υπηρεσία στα συγκεκριμένα σημεία να είναι προστατευμένοι από παντός είδους κινδύνους. Πλέον τα 3/4 της δύναμης απασχολούνται σε ακίνητους στόχους και δεν είναι στην διάθεση του πολίτη για την αντιμετώπιση της εγκληματικότητας που διατυμπανίζει η ηγεσία του Υπουργείου μας.

Απορίας άξιο λοιπόν, ποια η χρησιμότητα ενός επιπλέον Αστυνομικού της Ομάδας Ζ σε ένα σημείο που ήδη υπάρχουν εκατοντάδες αστυνομικοί σε απόσταση 5 μέτρων ο καθένας και στα 10 μέτρα από αυτόν, ακόμα ένας Αστυνομικός της Ομάδας Ζ.

Policenet.gr © | 2024 Όροι Χρήσης.
developed by Pixelthis