Παράκαμψη προς το κυρίως περιεχόμενο
Εικόνα
1
08:59 | 08/11/2023

Με ιδιαίτερη λαμπρότητα τελέστηκε το απόγευμα της Τρίτης ο πανηγυρικός αρχιερατικός εσπερινός για την εορτή των Παμμεγίστων Ταξιαρχών στον ομώνυμο κεντρικό ναό της Ελληνικής Αστυνομίας στους Αμπελόκηπους.

Στην ακολουθία χοροστάτησε ο εκπρόσωπος του Αρχιεπισκόπου Αθηνών, επίσκοπος Ευρίπου κ. Χρυσόστομος, πλαισιωμένος από τον Διευθυντή της Θρησκευτικής Υπηρεσίας της Ελληνικής Αστυνομίας, αρχιμανδρίτη Αλέξιο Κουρτέση, τον Διευθυντή του Ιδρύματος Ποιμαντικής Επιμορφώσεως της Ιεράς Αρχιεπισκοπής Αθηνών, αρχιμανδρίτη Θεολόγο Αλεξανδράκη και πλειάδας κληρικών.

Τον θείο λόγο κήρυξε ο π. Θεολόγος Αλεξανδράκης, ο οποίος αναφέρθηκε στα Τάγματα των Αγγέλων, τονίζοντας πως, “σήμερα δεν γιορτάζει κάτι το επίγειο αλλά κάτι το ουράνιο. Κάτι το οποίο πολλές φορές ο άνθρωπος το αισθάνεται, δεν το βλέπει αλλά μόνο το ακούει. Δεν μπορεί να αντιληφθεί την ορατότητα και την ορθότητα όλων εκείνων των οποίων ακούει, διότι είναι πάνω από τη λογική”, επεσήμανε.

Όπως τόνισε μάλιστα, “είναι υπέρλογη η παρουσία των αγίων αγγέλων και μέσα στην ζωή την οποία εμείς ζούμε έχουμε έναν φύλακα Άγγελο, ο οποίος κατά τη διάρκεια της βαπτίσεώς μας, εκείνος έρχεται μέσα από αυτή τη μυστηριακή παρουσία και είναι δίπλα μας σε όλη τη διάρκεια της ζωής μας”, υπογράμμισε.

Αμέσως μετά, προεξάρχοντος του κ. Χρυσοστόμου ακολούθησε η μεγαλοπρεπής λιτάνευση της ιεράς εικόνας των δύο Αρχαγγέλων πέριξ της πρώην Σχολής Αξιωματικών της Ελληνικής Αστυνομίας, ενώ παράλληλα η μπάντα του Σώματος συνόδευε υπό τους ήχους της τη λιτανεία και μαζί με το άγημα της Σχολής Αξιωματικών της Ελληνικής Αστυνομίας απέδιδαν τις δέουσες τιμές.  

Πριν την απόλυση, στον προαύλιο χώρο του ναού, ο επίσκοπος Ευρίπου, αφού μετέφερε προς όλους τις πατρικές ευχές και ευλογίες του Αρχιεπισκόπου Αθηνών κ. Ιερωνύμου, επαίνεσε τον προϊστάμενο του ναού αρχιμανδρίτη Αλέξιο Κουρτέση για την άρτια διεξαγωγή της πανηγύρεως.

Με τη σειρά του, ο π. Αλέξιος, αφού ευχαρίστησε θερμά τον Θεοφιλέστατο για την παρουσία του αλλά και όλους τους πιστούς, ευχήθηκε, “ο φύλακας άγγελός μας που έχουμε όλοι μας να συνοδεύει τα βήματά μας”, τονίζοντας παράλληλα, “να μην αφήνουμε τον εαυτό μας στην πτώση και να έχουμε πάντοτε ως παράδειγμα στη ζωή μας τους αγγέλους και τότε να είμαστε βέβαιοι ότι όποιες δυσκολίες κι αν μας βάζει ο δαίμονας, με το φύλακα άγγελό μας θα έχουμε τη δύναμη να τις προσπερνούμε”.

Να σημειωθεί, ότι στις ακολουθίες παρέστησαν ο Γενικός Γραμματέας Δημόσιας Τάξης Μάνος Λογοθέτης, ο Αρχηγός της Ελληνικής Αστυνομίας Αντιστράτηγος Λάζαρος Μαυρόπουλος, ανώτατοι και ανώτεροι αξιωματικοί, καθώς και πλήθος κόσμου, ενώ τους ψαλμούς της εορτής απέδωσαν θαυμάσια βυζαντινοί χοροί αποτελούμενοι από αστυνομικούς υπό τη διεύθυνση του πρωτοψάλτη κ. Θανάση Τσαρούχα και του κ. Θεόδωρου Τζοροβίλη.

Φωτορεπορτάζ: Αναστάσιος Βόπης | Orthodoxia InFoto

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΡΟΣΕΚΤΙΚΑ ΤΟΥΣ ΟΡΟΥΣ ΧΡΗΣΗΣ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΩΝ

Policenet.gr © | 2024 Όροι Χρήσης.
developed by Pixelthis