Παράκαμψη προς το κυρίως περιεχόμενο
Εικόνα
1
16:30 | 22/03/2024

Του ΚΑΡΓΙΟΤΟΥΔΗ Χρήστου - Αντιπροσώπου της ΠΟΑΣΥ στην Εurocop .

Στη ζωή είμαστε ένα άθροισμα των επιλογών μας . Εάν κάποιος θελήσει να εξειδικεύσει την προηγούμενη φράση σχετικά με την υποβάθμιση του βιοτικού μας επιπέδου , μπορεί εύκολα να τροποποιήσει αυτή : Στη ζωή είμαστε ένα άθροισμα του τι ψηφίζουμε .

Μετά από μελέτη - ανάλυση και τη βοήθεια δύο διαφορετικών Α.Ι. για την εξαγωγή αποτελεσμάτων παραθέτω τα ακόλουθα :

  1. Έλληνας Αστυνομικός ο οποίος διαβιεί στην Αθήνα ( μεσοσταθμικό παράδειγμα - δεν προσμετράται οικογενειακή κατάσταση - τυχόν προσωποποιημένες διαφοροποιήσεις) απώλεσε συνολικά από το 2009 έως το 2024 συνολικά 23.000 Ευρώ. Ανά έτος το ποσό ανέρχεται στα 1650 ευρώ και ανά μήνα στα 140 .

Την παραπάνω ανάλυση έχουν τροφοδοτήσει η μείωση μισθών , η απώλεια δώρων και η αύξηση του πληθωρισμού . Πληροφοριακά από το 2009 έως το 2024 έχουμε τις παρακάτω αυξήσεις και οι οποίες φυσικά αφορούν το σύνολο του Ελληνικού Πληθυσμού :

Κατηγορία

Αύξηση τιμών (2010-2024)

Τρόφιμα

25%

Στέγαση

35%

Ενέργεια

100%

Μεταφορές

20%

  1. Ας προχωρήσουμε στην υποθετική ανάλυση του που έπρεπε να βρισκόμαστε ΕΑΝ , δεν είχαν μειωθεί οι μισθοί , δεν είχαν απωλεσθεί τα δώρα , δεν είχε εκτιναχθεί ο πληθωρισμός και εάν οι μισθοί αυξάνονταν με τις συνθήκες προ του 2009 .

Ανά έτος ο μισθός θα είχε φτάσει το 2024 στα 27.000 Ευρώ ( για το ίδιο παράδειγμα )

και η αύξηση στο 27% σε σχέση με τον αρχικό μισθό .

Αρα εύκολα συνειδητοποιεί καποιος οτι δεν έχουμε να κάνουμε απλά με μη αύξηση

μισθών στο πέρασμα 15 ετών , ούτε καν με στασιμότητα , ΑΛΛΑ ΜΕ ΥΠΕΡΜΕΤΡΗ

ΜΕΙΩΣΗ .

  1. Για όλα τα παραπάνω έχουμε να κάνουμε με απλά μαθηματικά όπως προκύπτουν από στοιχεία της ΕΛΣΤΑΤ και του ΔΕΙΚΤΗ ΤΙΜΩΝ ΚΑΤΑΝΑΛΩΤΗ .

Η πραγματική εικόνα είναι ακόμα χειρότερη καθώς :

  • Η πραγματική απώλεια μπορεί να διαφέρει σημαντικά ανάλογα με:

    • Ατομικό μισθό και βαθμό

    • Οικογενειακές υποχρεώσεις .

Για να προλάβω τον όποιο καλοθελητή , το παραπάνω άρθρο δεν αποτελεί έκφραση στήριξης ή μη στήριξης οποιουδήποτε πολιτικού χώρου . Τα δεδομένα αφορούν 15 έτη στα οποία ο πολιτικός χώρος έχει διαμορφωθεί πλέον εκατοντάδες φορές .

Το παραπάνω άρθρο συντάχθηκε για εμάς τους ίδιους . Από έναν αστυνομικό προς αστυνομικούς και κατ’ επέκταση προς Έλληνες Πολίτες . Καθώς δεν πρέπει ποτέ να ξεχνάμε ότι είμαστε αναπόσπαστο κομμάτι της Ελληνικής κοινωνίας με τα ίδια άγχη και προβληματισμούς .

Επικεντρωνόμαστε πολλές φορές σε ανούσια πράγματα - σε μικροπρέπειες και δυστυχώς έχει αποδειχθεί ότι έχουμε ως σώμα αλλά και ως λαός κοντή μνήμη . Οπότε σκοπός του άρθρου αυτού είναι για να θυμίσω που έπρεπε να είμαστε και που είμαστε ως αστυνομική οικογένεια αλλά και ως Ελληνική καθαρά στο οικονομικό κομμάτι ( φανταστείτε να καταπιαστεί κάποιος και με τους υπόλοιπους τομείς - υγείας - εκπαίδευσης - υλικοτεχνικής στήριξης ) .

Το βιοτικό μας επίπεδο έχει διαλυθεί και φέρουμε όλοι μας ευθύνη για αυτό .

Για ένα καλύτερο αύριο χρειάζεται πρώτα ένα κοίταγμα στον καθρέφτη , μία αυτοκριτική και κριτική σκέψη .

Policenet.gr © | 2024 Όροι Χρήσης.
developed by Pixelthis