Παράκαμψη προς το κυρίως περιεχόμενο
Εικόνα
ελικόπτερα Black Hawk
12:15 | 16/10/2024

Τα ελικόπτερα Black Hawk αναμένεται σε λίγο καιρό να γίνουν αυτόνομα και να μη χρειάζονται πιλότο, ο οποίος θα αντικατασταθεί από ένα ρομποτικό εγκέφαλο που ονομάζεται Matrix και θα ελέγχει πλήρως το σκάφος.

Η Sikorsky, εταιρεία της Lockheed Martin, συνεργάζεται με τον αμερικανικό στρατό για τον παραπάνω λόγο και μάλιστα έλαβε βραβείο ύψους 6 εκατομμυρίων δολαρίων από την Υπηρεσία Προηγμένων Αμυντικών Ερευνητικών Προγραμμάτων (DARPA) για το σύστημα που ανέπτυξε.

Διαβάστε επίσης

Σύμφωνα με δημοσίευμα του Interesting Engineering, η Sikorsky κατασκεύασε ένα πειραματικό Black Hawk με εγκατεστημένο τον ρομποτικό εγκέφαλο, ώστε να γίνουν σχετικές δοκιμές που φέρεται να αποδίδουν.

«Οι στρατιώτες θα βασίζονται στα ελικόπτερα Black Hawk μέχρι το 2070 και ο εκσυγχρονισμός του αεροσκάφους σήμερα θα αποδώσει καρπούς για δεκαετίες», ανέφερε σχετικό δελτίο Τύπου.

Σημειώνεται, ότι η Lockheed Martin τα τελευταία χρόνια εργάζεται εντατικά στη δημιουργία αυτόνομων οπλικών συστημάτων, ώστε να μειωθεί η ανθρώπινη παρέμβαση. Παράλληλα, έχει στα σκαριά σημαντικές αναβαθμίσεις στα Black Hawk, τα οποία αγοράζουν μαζικά χώρες, όπως η Ελλάδα.

Τα μοντέλα που θα κυκλοφορήσει μετά το 2025 αναμένεται να εξοπλιστούν με τον κινητήρα νέας γενιάς T901 της GE Aerospace, που υπόσχεται καλύτερες επιδόσεις, εμβέλεια και μακροζωία από τους υπάρχοντες. Ωστόσο, φέρεται να αργήσει αυτό, επειδή πρόσφατα παρουσίασε κάποια τεχνικά προβλήματα που οδήγησαν σε δυσλειτουργίες.

Πηγή:  newsbeast.gr

Policenet.gr © | 2024 Όροι Χρήσης.
developed by Pixelthis