Παράκαμψη προς το κυρίως περιεχόμενο
Εικόνα
1
10:59 | 28/08/2023

Ο Υφυπουργός Εθνικής Άμυνας κ. Νικόλαος Χαρδαλιάς, επισκέφθηκε χθες, Κυριακή 27 Αυγούστου 2023, την έδρα της 355 Μοίρας Τακτικών Μεταφορών (ΜΤΜ) και της Μοίρας Συντήρησης Αεροσκαφών, στην Αεροπορική Βάση Ελευσίνας, συνοδευόμενος από τον Αρχηγό ΓΕΕΘΑ Στρατηγό Κωνσταντίνο Φλώρο και τον Αρχηγό ΓΕΑ Αντιπτέραρχο (Ι) Θεμιστοκλή Μπουρολιά.

Αρχικά, ο Υφυπουργός Εθνικής Άμυνας επισκέφθηκε την 355 ΜΤΜ, όπου ενημερώθηκε από τον Διοικητή της, Αντισμήναρχο (Ι) Ηλία Βελούδο, για το πτητικό έργο της. Ακολούθως, μίλησε σε ιπτάμενους, μηχανικούς και στελέχη της 355 ΜΤΜ και σε κλιμάκιο στελεχών της 383 Μοίρας Ειδικών Επιχειρήσεων & Αεροπυρόσβεσης, μεταφέροντας τη βαθιά ευγνωμοσύνη της Πολιτικής Ηγεσίας του Υπουργείου Εθνικής Άμυνας, αλλά και ολόκληρης της ελληνικής κοινωνίας, για τη γενναιότητα, την αυταπάρνηση και το απαράμιλλο θάρρος κατά την εκτέλεση των καθηκόντων τους στη διεξαγωγή πολυάριθμων επιχειρήσεων αεροπυρόσβεσης στα μέτωπα των πυρκαγιών, κάτω από εξαιρετικά δύσκολες, επικίνδυνες και πολλές φορές απρόσμενες συνθήκες, αλλά και ποικίλες άλλες αποστολές προσφοράς από αέρος στο κοινωνικό σύνολο με τα αεροσκάφη Canadair CL-215 και CL-415.

Διαβάστε επίσης

Στη συνέχεια, ο κ. Χαρδαλιάς μετέβη στις εγκαταστάσεις της Μοίρας Συντήρησης Αεροσκαφών, όπου ενημερώθηκε από τον Διοικητή της, Αντισμήναρχο (ΜΑ) Αντώνιο Βουρβούλη, για τη συντήρηση, διαθεσιμότητα και επιχειρησιακή ετοιμότητα των ιπτάμενων μέσων. Συνομίλησε με τους μηχανικούς και το προσωπικό υποστήριξης εδάφους, τους οποίους συνεχάρη για τον ζήλο και τον επαγγελματισμό τους στη συντήρηση και διατήρηση σε υψηλό βαθμό ετοιμότητας των αεροπορικών μέσων και των συστημάτων τους, αλλά και τον ιδιαίτερα σημαντικό ρόλο τους στην επιτυχή διεξαγωγή των αεροπορικών επιχειρήσεων αεροπυρόσβεσης.

Παρόντες ήταν επίσης, ο Διοικητής Διοίκησης Αεροπορικής Υποστήριξης Υποπτέραρχος (Ι) Δημοσθένης Γρηγοριάδης και ο Διοικητής της 112 Πτέρυγας Μάχης Ταξίαρχος (Ι) Βασίλειος Τόσιος.

Εικόνα
1

 

Εικόνα
1

 

Εικόνα
1

 

Εικόνα
1
Policenet.gr © | 2024 Όροι Χρήσης.
developed by Pixelthis