Παράκαμψη προς το κυρίως περιεχόμενο
Εικόνα
αρχηγος_υπουργοσ.png
11:10 | 01/11/2023

Στην Πάτρα θα βρεθεί αύριο Πέμτη 2/11/2023, εκτός απρόοπτου σύμφωνα με πληροφορίες του pelop.gr, ο Υπουργός Προστασίας του Πολίτη, Γιάννης Οικονόμου.

Την έλευση του κ. Οικονόμου στην Πάτρα συνοδεία του Αρχηγού της ΕΛΑΣ αντιστράτηγου Λάζαρο Μαυρόπουλο, είχε προαναγγείλει χθες η «Πελοπόννησος».

Διαβάστε επίσης

Σύμφωνα με το πρόγραμμα της πρώτης επίσκεψης υπηρεσιακού χαρακτήρα από την ανάληψη των καθηκόντων του κ. Οικονόμου, σύμφωνα με πληροροφορίες του pelop.gr, προβλέπει στις 11πμ επίσκεψη στο Αστυνομικό Μέγαρο της Ερμού, όπου θα συναντήσει τον Γενικό Περιφερειακό Αστυνομικό Διευθυντή Δυτικής Ελλαδας, υποστράτηγο Απόστολο Μαρτζάκλη, τον Αστυνομικό Διευθυντή Αχαΐας, ταξιάρχο Θεόδωρο Τσάτσαρη και τους αστυνομικούς διευθυντές Ηλείας, Αιτωλιάς και Ακαρνανίας αντίστοιχα.

Αμέσως μετά ο υπουργός Προστασίας του Πολίτη θα συναντηθεί με αντιπροσωπεία της Ενωσης Αστυνομικών Υπαλλήλων Αχαΐας (ΕΑΥΑ).

Η  έλευση Οικονόμου συμπίπτει χρονικά με την εξαγγελία των συνδικαλιστών αστυνομικών για κινητοποιήσεις για την υποστελέχωση των υπηρεσιών, μετά και και την προ ημερών απόφαση του Αρχηγείου για ενίσχυση της Διεύθυνσης Αστυνομίας Αχαΐας με 6 άτομα το πλαίσιο των τακτικών μεταθέσεων.

«Ηταν 4 οι αστυνομικοί που ήθελαν να μας στείλουν και μετά από άσκηση πιέσεων πήραμε άλλους 2. Δυστυχώς, κάποιοι δεν θέλουν να καταλάβουν πως έχουμε 40 συνταξιοδοτήσεις και αποστρατείες τον χρόνο και η Πάτρα, η τρίτη πόλη της Ελλάδας, έχει πολλά προβλήματα» δήλωσε, μιλώντας τη Δευτέρα 30/10/2023, στον peloponissos fm 104.1, o πρόεδρος της ΕΑΥΑ, Χάρης Τσίτσικας, επισημαίνοντας πως «τα πάντα ξεκινούν διαχρονικά από την ατολμία των εκάστοτε τοπικών ηγεσιών της Αστυνομίας, να μεταφέρουν σε κεντρικό επίπεδο το πρόβλημα της έλλειψης δύναμης κατά την τακτική «δεν ενοχλούμε για να μην μας ενοχλούν».

Η επίσκεψη Οικονόμου αναμένεται με ιδιαίτερο ενδιαφέρον και για τις επίσημες ανακοινώσεις για την πορεία της κατασκευής του νέου Αστυνομικού Μεγάρου Πάτρας. Οπως είχε γράψει η «Π», μετά τις 10 Νοεμβρίου αναμένεται η προκήρυξη του διαγωνισμού.

Policenet.gr © | 2024 Όροι Χρήσης.
developed by Pixelthis