Παράκαμψη προς το κυρίως περιεχόμενο
Εικόνα
1
18:47 | 23/10/2023

Συγχαρητήρια Υπουργού Προστασίας του Πολίτη, κ. Γιάννη Οικονόμου, στις Υποδιευθύνσεις Δίωξης Ναρκωτικών: Βαρύ χτύπημα της αστυνομίας στο εμπόριο ναρκωτικών

2.856 συλλήψεις – 732,5 kg κοκαΐνης και 802,6 kg κάνναβης με εκτιμώμενο όφελος 28 εκατ. ευρώ σε 2,5 μήνες

Διαβάστε επίσης

Ο Υπουργός Προστασίας του Πολίτη, κ. Γιάννης Οικονόμου, συναντήθηκε και συνεχάρη, τη Δευτέρα (23/10), Αξιωματικούς της Υποδιεύθυνσης Δίωξης Ναρκωτικών Αθήνας και Θεσσαλονίκης, με αφορμή τις πρόσφατες σημαντικές τις επιτυχίες τους

Συγκεκριμένα, τους τελευταίους 2,5 μήνες (1 Αυγούστου έως 17 Οκτωβρίου) η ΕΛ.ΑΣ. προχώρησε σε:

  • 856 συλλήψεις σε 2.696 υποθέσεις,
  • Κατάσχεση 732,5 κιλών κοκαΐνης,
  • Κατάσχεση 752,76 κιλών ακατέργαστης κάνναβης, 49,84 κιλών κατεργασμένης κάνναβης και 9.861 δενδρυλλίων.

Εξίσου σημαντικός είναι και ο οικονομικός αντίκτυπος των επιχειρήσεων που διενεργήθηκαν και στέφθηκαν με επιτυχία, καθώς το παράνομο περιουσιακό όφελος που θα αποκόμιζαν οι δράστες εκτιμάται περίπου σε 28 εκατομμύρια ευρώ.

Ο Υπουργός συνεχάρη τα μέλη των δύο Υποδιευθύνσεων Δίωξης Ναρκωτικών για το αποτέλεσμα και συνομίλησε μαζί τους για πώς μπορεί να διευκολυνθεί το έργο τους και να βελτιστοποιηθούν περαιτέρω οι ήδη σημαντικές επιτυχίες τους.

«Σας ευχαριστώ πολύ για τη σημερινή συνάντηση, η οποία πραγματοποιείται για να αναδείξουμε την πολύ σπουδαία δουλειά που γίνεται στον τομέα αντιμετώπισης των ναρκωτικών.

Θα ήθελα να συγχαρώ τους ανθρώπους που βρίσκονται στο πεδίο και προχωρούν στην εξιχνίαση σημαντικών υποθέσεων. Τα στοιχεία του τελευταίου διαστήματος είναι, ομολογουμένως, εντυπωσιακά και αξίζουν συγχαρητήρια σε όλους.

Το εκτιμώμενο περιουσιακό όφελος των δραστών πολλαπλασιάζει την επιτυχία, αλλά και την ευθύνη μας να συνεχίσουμε να βαδίζουμε σε αυτό το δρόμο. Η Δίωξη Ναρκωτικών είναι μια σπουδαία υπηρεσία με σημαντικό αντίκτυπο στην ελληνική κοινωνία και ιδίως τη νέα γενιά.

Θα συνεχίσουμε αταλάντευτα προς την κατεύθυνση αυτή, από καθήκον και υποχρέωση, να βρισκόμαστε σε διαρκή μάχη και ρήξη με το έγκλημα και να εμπεδώσουμε και σε αυτό τον τομέα αίσθημα ασφάλειας στην ελληνική κοινωνία. Συγχαρητήρια και πάλι».

Στη συνάντηση συμμετείχαν ο Αρχηγός της Ελληνικής Αστυνομίας, Αντιστράτηγος Λάζαρος Μαυρόπουλος, ο Διευθυντής της Διεύθυνσης Ασφάλειας Θεσσαλονίκης, Υποστράτηγος Γεώργιος Παπαδόπουλος, ο Διευθυντής Διεύθυνσης Ασφάλειας Αττικής, Ταξίαρχος Ιωάννης Σκούρας.

Εικόνα
1
Policenet.gr © | 2024 Όροι Χρήσης.
developed by Pixelthis