Παράκαμψη προς το κυρίως περιεχόμενο
Εικόνα
l
16:19 | 17/03/2024

Άναυδοι έμειναν οι αστυνομικοί όταν ακινητοποίησαν ένα λευκό όχημα που κινούνταν με μεγάλη ταχύτητα στον δρόμο.

Θέση στη λίστα με τους μεγαλύτερους σε ηλικία παραβάτες του Κώδικα Οδικής Κυκλοφορίας εξασφάλισε πριν από λίγες ημέρες μια 103 ετών γυναίκα στην Ιταλία, όπου «πιάστηκε» από τους καραμπινιέροι να οδηγεί με υπερβολική ταχύτητα.

Διαβάστε επίσης

Ας πάρουμε, όμως, τα πράγματα από την αρχή. Όπως αναφέρει το ιταλικό ειδησεογραφικό Μέσο il Mattino, κατά τις πρώτες πρωινές ώρες της Δευτέρας 11 Μαρτίου η ιταλική αστυνομία ειδοποιήθηκε για ένα λευκό ΙΧ που προσέγγιζε την Piazza della Repubblica, στην πόλη Μποντένο, κινούμενο με μεγάλη ταχύτητα.

καραμπινιέροι ιταλία

Όταν λίγα λεπτά αργότερα οι Καραμπινιέροι εντόπισαν το όχημα και το ακινητοποίησαν έμειναν… με το στόμα ανοιχτό. Πίσω από το τιμόνι του λευκού οχήματος βρισκόταν μια γυναίκα 103 ετών, το δίπλωμα οδήγησης της οποίας είχε λήξει πριν από δύο χρόνια, την ίδια ώρα που δεν υπήρχε ασφαλιστική κάλυψη του αυτοκινήτου.

Στην ηλικιωμένη επιβλήθηκαν τα πρόστιμα που προβλέπει ο ιταλικός ΚΟΚ, ενώ στο σημείο έφτασε και γερανοφόρο όχημα της αστυνομίας που φρόντισε για τη μεταφορά του οχήματος. Τέλος, οι καραμπινιέροι μετέφεραν οι ίδιοι τη γυναίκα στο σπίτι της.

Όπως αναφέρουν ιταλικά Μέσα, η ηλικιωμένη είχε προηγουμένως επισκεφτεί κάποιους φίλους, ενώ εικάζεται ότι η επικίνδυνη οδηγική συμπεριφορά της οφείλεται στο γεγονός ότι είχε χάσει τον προσανατολισμό της.

ηλικιωμένη οδηγός

Υπενθυμίζεται ότι στην Ελλάδα, σύμφωνα με το Άρθρο 95 «Ισχύς αδειών οδήγησης – Κυρώσεις» του ΚΟΚ «αυτός που καταλαμβάνεται να οδηγεί μοτοποδήλατο, μοτοσικλέτα, μηχανοκίνητο τρίκυκλο, ελαφρύ τετράκυκλο, τετράκυκλο και αυτοκίνητο ενώ η αντίστοιχη κατηγορία άδειας οδήγησης έχει λήξει, τιμωρείται με διοικητικό πρόστιμο διακοσίων (200) ευρώ».

Όσον αφορά το πρόστιμο για υπερβολική ταχύτητα, στη χώρα μας, αυτό κυμαίνεται από 40 έως και 350 ευρώ (ανάλογα με την ταχύτητα), ενώ μπορεί να συνοδεύεται από αφαίρεση της άδειας οδήγησης, από αυτόν που βεβαιώνει την παράβαση, για 60 ημέρες (Άρθρο 20 ΚΟΚ).

www.carandmotor.gr

Policenet.gr © | 2024 Όροι Χρήσης.
developed by Pixelthis