Παράκαμψη προς το κυρίως περιεχόμενο
Εικόνα
αστυνομικοι_intimenews
09:43 | 08/02/2024

Αυτό που γίνεται στο χώρο της Ελληνικής Αστυνομίας, με την αλλαγή της Πολιτικής Ηγεσίας αλλά και μετά από τις κρίσεις της Φυσικής Ηγεσίας, ακολουθώντας το πολυδιαφημιζόμενο Δόγμα του Σοκ είναι πραγματικά ένα Σοκ για όλους τους αστυνομικούς.

Το τελευταίο διάστημα, διατάσσονται αποσπάσεις είτε από υπηρεσίες εντός νόμου είτε και εκτός νόμου, όπως τα 240 άτομα περίπου στην Αθήνα ή για το fly over στη Θεσσαλονίκη αλλά και στα Αστυνομικά Τμήματα. Φυσικά ο αριθμός του προσωπικού και τι βαθμό θα έχει αυτό ( προσωπικό), το οποίο θα απομακρυνθεί από κάθε υπηρεσία, έρχεται «έτοιμο» από το Αρχηγείο της Ελληνικής Αστυνομίας, πρώτα με τηλεφωνική εντολή και ακολουθεί η έγγραφη. Και όλοι οι παροικούντες στην Ιερουσαλήμ γνωρίζουν ότι εκτελούνται κατά γράμμα οι αποφάσεις της Πολιτικής Ηγεσίας του Υπουργείου χωρίς καμία άλλη πρόταση. Αν δούμε ή διαβάσουμε στα ΜΜΕ τις δηλώσεις του κ. Υπουργού, είναι ακριβώς αυτές οι διαταγές.

Διαβάστε επίσης

Εδώ, μέσα σε μια νύχτα με διαταγή μετακίνησαν τον διοικητή της ΕΚΑΜ και την επόμενη μέρα με άλλη διαταγή τους, τον επανέφεραν στη θέση του. Τι να πει κανείς!!!

Το βασικό ζήτημα που γεννάται απ’ όλα αυτά είναι ένα και μοναδικό: όταν γίνονται αλλαγές, αυτές πρέπει να έχουν γνώμονα τον αστυνομικό σαν άνθρωπο με βασικό κριτήριο την ψυχική του ηρεμία, ώστε να μπορέσει να ανταποκριθεί στο δύσκολο έργο του, που αυτό θα έχει σαν αποτέλεσμα την ασφάλεια της Ελληνικής Κοινωνίας και όχι να τον βλέπουν σαν «ανδρείκελο» ή «πράγμα», γιατί αυτό συμβαίνει τις τελευταίες μέρες και γίνομαι πιο ακριβής:

 
Οι αποσπάσεις που διατάσσονται, εκτελούνται μέσα σε μια νύχτα, με το ζόρι σχεδόν τις περισσότερες φορές, χωρίς να ερωτηθούν οι συνάδελφοι αλλά και χωρίς να ενημερωθούν αν η απόσπαση θα είναι 3μηνη ή παραπάνω, αν θα αντικατασταθούν από άλλους και ποιοι θα είναι αυτοί και πολλά άλλα. Διότι,όταν υπάρχει μια ενημέρωση, ο καθένας μπορεί να προετοιμαστεί τόσο οικογενειακά όσο και υπηρεσιακά, για να μπορεί κυρίως να είναι ήρεμος, διότι θα γνωρίζει τι θα γίνει. Αυτό που γίνεται όμως, είναι μια αντιμετωπίση του προσωπικού όχι σαν να είναι άνθρωποι αλλά σαν «κομμάτια» ή «ανδρείκελα», και λυπάμαι που το λέω.

Ενώ βρισκόμαστε στο έτος 2024, με μια αστυνομία που έβγαλε εις πέρας πολλές δύσκολες καταστάσεις αλλά και τους Ολυμπιακούς αγώνες, με αυτά που γίνονται, μάλλον δίνεται η αίσθηση ότι βρισκόμαστε σε άλλη εποχή, «σκοτεινή», μια εποχή του ρητού: «διατάσσουμε και πράττουμε, διατάσσουμε και εκτελούμε», δυστυχώς.

 
Επίσης, έχουμε καταγγελίες από την ΠΟΑΣΥ, από πολλές Ενώσεις αλλά και από συναδέλφους, ειδικά για το «έμμεσο τρικ» με το οποίο καταργείται το αμετάθετο, δηλαδή να βγουν μηδενικές θέσεις για πολλές Αστυνομικές Διευθύνσεις, αλλά και να πηγαίνουν συνάδελφοι από την επαρχία με απόσπαση, ειδικά στην Αθήνα και να παίρνουν περισσότερα χρήματα από συναδέλφους που υπηρετούν εκεί χρόνια και δεν μπορούν να πάρουν μετάθεση στο τόπο τους. Αν πιστεύουν ότι αυτό είναι δικαιοσύνη και ίση μεταχείριση του προσωπικού, τότε δεν ξέρω τι να πω…

Ποιοι είναι αυτοί που θέλουν να γυρίσουν την Αστυνομία και κατ’ επέκταση το προσωπικό αυτής, σε αυτές τις «σκοτεινές εποχές» όπου και για να παντρευτεί ο αστυνομικός έπρεπε να πάρει άδεια από την υπηρεσία; Που δεν μιλούσε αλλά μόνο εκτελούσε πειθήνεια!! Ποιοι είναι αυτοί που θέλουν να έχουν έναν φοβισμένο και αγχωμένο αστυνομικό, στην ουσία όμηρο των αποφάσεων και διαταγών κάποιων;

Έγιναν οι κρίσεις, έγινε αλλαγή αρχηγού, αντικατέστησε ο κ. Υπουργός έναν εξαίρετο αρχηγό τον Αντιστράτηγο κ. Μαυρόπουλο Λάζαρο, που όλα του τα χρόνια, ήταν δίπλα στους συναδέλφους, αφουγκράζονταν τα προβλήματα τους και προσπαθώντας να τα επιλύσει, όσο το δυνατόν σύντομα και αποτελεσματικά, μια αλλαγή που κατά το σκεπτικό του κ. Υπουργού έγινε με γνώμονα να γίνει μια αστυνομία πιο ευέλικτη και σύγχρονη. Όμως αυτό που βλέπουμε μέχρι τώρα, είναι μια αστυνομία που ασχολείται μόνο με το πόσοι και ποιοι θα αποσπαστούν από μια υπηρεσία σε άλλη και την δημιουργία, ίσως, νέων υπηρεσιών. Με την αντιμετώπιση της εγκληματικότητας και την ασφάλεια των πολιτών τι γίνεται; Βλέπουμε την επανεμφάνιση της τρομοκρατίας, βλέπουμε ξεκαθαρίσματα λογαριασμών στο οργανωμένο έγκλημα, βλέπουμε βία ανηλίκων και πολλά άλλα, αλλά αποτελέσματα σε αυτά δεν βλέπουμε, παρά μόνο διαταγές αποσπάσεων.

Και αυτό που γίνεται τελικά είναι μια ανακύκλωση του υπέργηρου προσωπικού στο βωμό της εξυπηρέτησης της εικόνας..ουσία καμιά. Άλλοι τόσοι να έρθουν στην Τροχαία για το fly over δεν λύνεται το πρόβλημα. Όλα αυτά είναι ημίμετρα και δυστυχώς τώρα που η τρομοκρατία κάνει αισθητή την επανεμφάνισή της, επιχειρείται να αποδιοργανωθούν και οι πλέον κρίσιμες μονάδες στην καταπολέμηση της.

Τους ηθικούς και φυσικούς αυτουργούς της δολοφονίας του ήρωα ΛΥΓΓΕΡΙΔΗ Γεωργίου θα τους βρουν ή όχι; Τους δολοφόνους του φιλάθλου της ΑΕΚ το καλοκαίρι θα τους βρουν; Και πολλά πολλά άλλα. Αλλά το μόνο που γίνεται είναι ότι οποίος μιλάει τίθεται σε διαθεσιμότητα και διατάσσεται Ε.Δ.Ε..

Οι αστυνομικοί είναι άνθρωποι και όχι «ανδρεικελα» και σαν ανθρώπους πρέπει να τους συμπεριφέρεστε όλοι όσοι ασκείτε διοίκηση. Πολλοί μάλλον ξεχνάνε τα τρία πράγματα που πρέπει να θυμάται ο «Άρχοντας» σύμφωνα με τον Αγάθων:
« Ότι είναι αρχηγός σε ανθρώπους, ότι διοικεί σύμφωνα με τους νόμους κι ότι δεν θα είναι πάντα Αρχηγός».
Είδωμεν.

ΕΥΑΓΓΕΛΟΥ Κ.Ευαγγελος
Αντιπρόσωπος της Ε.Α.Υ.Θ στην Π.Ο.ΑΣ.Υ

ΕΥΑΓΓΕΛΟΥ Κ.Ευαγγελος

Policenet.gr © | 2024 Όροι Χρήσης.
developed by Pixelthis