Παράκαμψη προς το κυρίως περιεχόμενο
Εικόνα
1
23:41 | 20/11/2023

Ποιος ενδιαφέρεται άλλωστε για την κλοπή ενός κινητού στο κέντρο της Πάτρας. Μόνο η Ιδιοκτήτρια (στην προκειμένη περίπτωση) που είδε το βράδυ του Σαββάτου στον πεζόδρομο της Ρήγα Φεραίου στην Πάτρα να έρχεται κατά πάνω της ένας νεαρός και να της αρπάζει μέσα από τα χέρια το τηλέφωνο.

Όπως αν περιγραφεί η κινητοποίηση που ακολούθησε από την Αστυνομία και οι προσπάθειες που κατέβαλλαν επί ένα δίωρο οι αστυνομικοί προκειμένου να εντοπίσουν τον κλέφτη και το τηλέφωνο, τότε η είδηση αξίζει τον κόπο να γίνει πρώτη, για τον απλούστατο λόγο ότι σημασία για την Αρχή έχει ο πολίτης και το μεγάλο του πρόβλημα που μπορεί μεν να μην απασχολεί τους πολλούς «καίει» όμως τον ίδιο.

Διαβάστε επίσης

Ο νεαρός λοιπόν που άρπαξε το κινητό από τη γυναίκα νόμιζε πως στη συνέχεια της πράξης του θα είχε εύκολο έργο. Δεν υπολόγισε όμως ούτε τους πολίτες που θα τον παρακολουθούσαν ούτε την Αστυνομία που δεν θα το «έβαζε κάτω» μέχρι το τέλος.

Ο δράστης κινήθηκε περνώντας τη Γούναρη προς τα στενά της περιοχής με στόχο να μπει γρήγορα μέσα στο παλιό Λιμάνι (στις εγκαταστάσεις του πρώην ΟΛΠΑ) και να εξαφανιστούν τα ίχνη του.

Γρήγορα όμως κατάλαβε πως τα πράγματα άρχισαν να «γίνονται σκούρα» βλέποντας τους αστυνομικούς να τον έχουν περικυκλώσει. Πέρασε αρκετή ώρα έως ότου ο κλοιός γύρω του να γίνει ασφυκτικός και έπρεπε να πάρει τα μέτρα του. Λίγο πριν συλληφθεί κατάφερε να το κρύψει επιμελώς σε κάποιο σημείο που μόνο ο ίδιος γνώριζε έτσι ώστε να μην βρεθεί στην κατοχή του και να αποφύγει τα χειρότερα. Παρά τη σύλληψή του όμως οι αστυνομικοί δεν το έβαλαν κάτω. Με «δείκτη» το σήμα του κινητού αλλά και πολλές ερωτήσεις στον ίδιο, έψαχναν σε στενά της ευρύτερης περιοχής (Μπουμπουλίνας Γαλαξειδίου κλπ). Υπήρχε σήμα στην περιοχή ωστόσο το κινητό τηλέφωνο δεν εντοπιζόταν. Στη διάρκεια των ερευνών, όπως πληροφορείται το tempo24.news, ένας αστυνομικός κάλεσε το κινητό επί 60 φορές προκειμένου να το ακούσει, μάταια όμως. Γιατί συνέβαινε αυτό; Γιατί ο δράστης το είχε τυλίξει σε μία ζακέτα και το είχε εναποθέσει σε σημείο της σιδηροδρομικής γραμμής έτσι ώστε να μην γίνει αντιληπτό.

Όμως οι αστυνομικοί επέμειναν μέχρι το τέλος. Δύο ώρες αργότερα από την καταγγελία της κλοπής η συσκευή εντοπίστηκε και παραδόθηκε στην κάτοχό της, η οποία την είχε αγοράσει μόλις τις τελευταίες εβδομάδες.

Το κινητό λοιπόν βρέθηκε, ο δράστης συνελήφθη και το θύμα της κλοπής κατάλαβε πως η Αστυνομία δεν είναι για να «κόβει» κλήσεις, αλλά για να ασχολείται με τα προβλήματα του πολίτη και να προστατεύει την περιουσία του. Όχι λοιπόν, η είδηση δεν θα έπρεπε να περάσει «στα ψιλά»

Πηγή:  tempo24.news

Policenet.gr © | 2024 Όροι Χρήσης.
developed by Pixelthis