Παράκαμψη προς το κυρίως περιεχόμενο
Εικόνα
βραβευση
11:15 | 23/10/2024

Δυο αστυνομικοί του Έβρου βραβευτήκαν στην κεντρική εκδήλωση, που πραγματοποιήθηκε στο Κέντρο Πολιτισμού Ίδρυμα Σταύρος Νιάρχος στην Αθήνα, για τα 40 χρόνια από την ίδρυση της Ελληνικής Αστυνομίας, μετά την ενοποίηση της Ελληνικής Χωροφυλακής και της Αστυνομίας Πόλεων το 1984.

Πρόκειται για τους Αστυνόμους Α΄ Δημοσθένη Καμάργιο και Γεώργιο Τουρνάκη, της Διεύθυνσης Αστυνομίας Αλεξανδρούπολης και της Διεύθυνσης Αστυνομίας Ορεστιάδας, αντίστοιχα, που βραβεύτηκαν ως εκπρόσωποι των αστυνομικών που κράτησαν απαραβίαστα τα ελληνικά σύνορα στον Έβρο τον 2020.

Διαβάστε επίσης

Η κεντρική εκδήλωση για τα 40 χρόνια από την ίδρυση της Ελληνικής Αστυνομίας πραγματοποιήθηκε, στο πλαίσιο των φετινών εκδηλώσεων για την «Ημέρα της Αστυνομίας» και της μνήμης του Προστάτη του Σώματος Μεγαλομάρτυρα Αγίου Αρτεμίουπαρουσία του Υπουργού Προστασίας του Πολίτη, Μιχάλη Χρυσοχοΐδη και του Αρχηγού της Ελληνικής Αστυνομίας, Αντιστράτηγου Δημήτριου Μάλλιου.

Αναφερόμενος στην επιτυχή διαχείριση της κρίσης στον Έβρο το 2020,ο Υπουργός Προστασίας του Πολίτη, Μιχάλης Χρυσοχοΐδης, τη χαρακτήρισε ως «έπος του Έβρου», όπου η Ελληνική Αστυνομία προστάτεψε τα σύνορα με αποτελεσματικότητα χωρίς άσκηση βίας, και «δίδαξε στην Ευρώπη πώς γίνεται ο έλεγχος συνόρων».

Από την πλευρά του ο Αρχηγός της Ελληνικής Αστυνομίας, Αντιστράτηγος Δημήτριος Μάλλιος, αναφερόμενος στη διαχείριση κρίσεων, όπως το μεταναστευτικό σημείωσε : «Το 2020 ήμασταν παρόντες στον Έβρο και προστατεύσαμε με όλες μας τις δυνάμεις τα σύνορα της πατρίδας μας.”

Πηγή:  focustonevro.gr

Policenet.gr © | 2024 Όροι Χρήσης.
developed by Pixelthis