Παράκαμψη προς το κυρίως περιεχόμενο
Εικόνα
k
21:14 | 28/07/2024

Το NYPD αρχίζει να εκπαιδεύει τους αστυνομικούς του στο Brazilian jiu jitsu με την ελπίδα ότι θα δημιουργήσει ασφαλέστερες συνθήκες τόσο για τους αστυνομικούς όσο και για τους συλληφθέντες.

"Το Jiu jitsu είναι ένα άθλημα στο οποίο χρησιμοποιείται ελάχιστη δύναμη. Έτσι χρησιμοποιώντας το μπορείς να πετύχεις ακινητοποίηση ενώ ταυτόχρονα αποτρέπεις τους τραυματισμούς των υπόπτων αλλά και των ίδιων των αστυνομικών", δήλωσε ο Kirk Anderson.

Διαβάστε επίσης

Το NYPD έφερε τον παγκοσμίου φήμης προπονητή jiu jitsu, Rener Gracie, για να διδάξει σε περίπου 24 αστυνομικούς τη μέθοδο του για τον περιορισμό ενός υπόπτου που δεν συμμορφώνεται, ακόμα κι αν είναι οπλισμένος. Στόχος του τμήματος είναι να ενσωματωθεί αυτή η μέθοδος στην Αστυνομική Ακαδημία, καθώς και να τη διδαχθούν οι αστυνομικοί κατά τη διάρκεια των επόμενων δύο ετών, αναφέρει το CBS .

«Δεν υπάρχει κανένα κλείδωμα άρθρωσης, κανένα σημείο πίεσης, καμία πράξη πνιγμού και καμία συμπίεση των πνευμόνων ή του διαφράγματος, επομένως είναι η ασφαλέστερη μέθοδος που υπήρξε ποτέ στις αρχές επιβολής του νόμου», είπε ο Gracie.

Policenet.gr © | 2024 Όροι Χρήσης.
developed by Pixelthis