Παράκαμψη προς το κυρίως περιεχόμενο
Εικόνα
Οι αστυνομικοί του Όκλαντ ζητούν την παραίτηση του δημάρχου γιατί παρεμποδίζει το έργο της αστυνομίας
19:14 | 20/09/2024

Κατά τη διάρκεια μιας συνέντευξης Τύπου που προοριζόταν για μια «σημαντική ανακοίνωση», η Ένωση Αστυνομικών της πόλης Όκλαντ στην πολιτεία Καλιφόρνια των ΗΠΑ ζήτησε την παραίτηση του δημάρχου Σενγκ Τάο, επικαλούμενη τη σοβαρή υποστελέχωση και έλλειψη πόρων εντός της αστυνομίας.

«Σήμερα ζητάμε από τον δήμαρχο Sheng Thao να αναλάβει την ευθύνη ως δήμαρχος για τις πολλές του αποτυχίες σε αυτήν την πόλη, από την αντιμετώπιση της εγκληματικότητας έως τα προβλήματα του προϋπολογισμού - όλα όσα παρεμποδίζουν την ικανότητά μας να λειτουργούμε ως πόλη», δήλωσε ο πρόεδρος της Ένωσης Huy Nguyen. "Κάθε μέρα, οι πολίτες μας αισθάνονται αυτές τις αποτυχίες. Δεν μπορούν να βγουν από το σπίτι τους και να περπατήσουν στους δρόμους του Όκλαντ νιώθοντας ασφαλείς, αφού όταν καλούν το 911, δεν λαμβάνουν τις υπηρεσίες που χρειάζονται."

Διαβάστε επίσης

Αργότερα την ίδια ημέρα, ο Thao έκανε δηλώσεις υποστηρίζοντας ότι η εγκληματικότητα έχει μειωθεί, αναφέρει το KTVU.

"Είναι ατυχές που η αστυνομία προφανώς μπαίνει στο παιχνίδι της πολιτικής. Αυτή τη στιγμή, σε αυτήν την πολύ ευαίσθητη περίοδο, πρέπει να είμαστε ενωμένοι. Βλέπουμε ότι η προσπάθεια μας για να διατηρήσουμε τη δημόσια ασφάλεια σταδιακά αποδίδει", είπε.

Πρόσθεσε ότι πάντα έδινε προτεραιότητα στη δημόσια ασφάλεια, ενώ είπε ότι χρηματοδότησε νέες αστυνομικές ακαδημίες και έσωσε 80 θέσεις εργασίας στην αστυνομία.

Policenet.gr © | 2024 Όροι Χρήσης.
developed by Pixelthis