Παράκαμψη προς το κυρίως περιεχόμενο
Εικόνα
φ
23:44 | 21/06/2024

Χιλιάδες αστυνομικοί του Σικάγο έλαβαν μια επιστολή από το συνταξιοδοτικό τους ταμείο την περασμένη εβδομάδα, σύμφωνα με την οποία εξαιτίας ενός σφάλματος κατά τη μισθοδοσία τους, πρέπει να πληρωθούν περίπου 3000$ στο συνταξιοδοτικό τους ταμείο, συν τους τόκους.

Το Αδελφικό Τάγμα της Αστυνομίας, Lodge 7, το οποίο εκπροσωπεί τους περισσότερους αστυνομικούς του Σικάγο, δήλωσε ότι σχεδίαζε να υποβάλει αίτημα παραπόνων για το συγκεκριμένο σφάλμα, με στόχο η πόλη να πληρώσει τους τόκους αντί των εργαζομένων.

Διαβάστε επίσης

Στην ουσία το λάθος αυτό αφορά τους αστυνομικούς που άρχισαν να εργάζονται για το CPD την ή μετά την 1η Ιανουαρίου 2011 - ο αριθμός αυτός αντιστοιχεί περίπου στα μισά από τα 12.000 ενεργά μέλη του ταμείου.

Οι ορκωτοί αστυνομικοί δίνουν το 9% του μισθού τους στη σύνταξή τους, το οποίο αφαιρείται αυτόματα από τους μισθούς, όπως αναφέρει η Chicago Tribune.

Σύμφωνα με το αστυνομικό σωματείο το ποσό που καλούνται να πληρώσουν για ορισμένα μέλη φτάνει περίπου τα $80 και ενώ για άλλα φτάνει έως και $1.300.

«Ξέρω ότι κανένας δεν θέλει να αναλάβει την ευθύνη και δεν θα έπρεπε να είχε συμβεί ποτέ αυτό το λάθος», είπε ο πρόεδρος του FOP Τζον Κατανζάρα σε ένα βίντεο που δημοσιεύτηκε στη σελίδα του σωματείου στο YouTube. Ο ίδιος κατηγόρησε για «ανικανότητα» το Τμήμα Οικονομικών του CPD και επέκρινε το συνταξιοδοτικό ταμείο επειδή δεν έφερε το πρόβλημα που είχε προκύψει στην επιφάνεια νωρίτερα.

Policenet.gr © | 2024 Όροι Χρήσης.
developed by Pixelthis