Παράκαμψη προς το κυρίως περιεχόμενο
Εικόνα
1
08:29 | 18/12/2023

Τις πυγμαχικές του ικανότητες πάνω σε διανομείς φαγητού από το Πακιστάν «εξασκούσε» ένας 26χρονος που είχε περάσει αρκετά χρόνια πάνω στα ρινγκ. Ο νεαρός είχε για συνεργό του έναν συνομήλικο του μαζί με τον οποίο απέσπασαν, συνολικά, περίπου τέσσερις χιλιάδες ευρώ. Η δράση τους ξεκίνησε στις αρχές Νοεμβρίου και τελείωσε όταν αστυνομικοί της υποδιεύθυνσης Βορειοανατολικής Αττικής τους έπιασαν στα σπίτια τους πριν προλάβουν να κάνουν βήμα.

Οι δυο νεαροί, εκμεταλλευόμενοι τη θηριώδη σωματοδομή τους πλησίαζαν τους διανομείς και μόλις κατέβαιναν από την «επιχειρησιακή» τους μοτοσικλέτα ξεκινούσαν να τους χτυπούν ανελέητα. Αν κάποιο από τα θύματα αντιστεκόταν, τότε αντιμετώπιζε τις γροθιές του 26χρονου ο οποίος για χρόνια ήταν αθλητής της πυγμαχίας. Αφού τους άρπαζαν χρήματα και προσωπικά αντικείμενα, επιβιβάζονταν στην «επιχειρησιακή μοτοσικλέτα» τους και εξαφανίζονταν. Μάλιστα, είχαν φροντίσει να καλύπτουν με φιμέ τζάμι, σκούρου μαύρου χρώματος, την πινακίδα κυκλοφορίας, με αποτέλεσμα, ιδιαίτερα τις βραδινές ώρες, τα θύματα να μην μπορούν να την διακρίνουν, αν ήταν σε θέση να κάνουν κάτι τέτοιο μετά την επίθεση και τα χτυπήματα που είχαν δεχτεί.

Διαβάστε επίσης

Το πρωί της περασμένης Παρασκευής όμως είχε έρθει η ώρα το «δίδυμο» των νταήδων να συλληφθούν καθώς οι αστυνομικοί της Υποδιεύθυνσης Βορειοανατολικής Αττικής είχαν «χαρτογραφήσει» τις κινήσεις τους και είχαν καταφέρει να τους ταυτοποιήσουν. Συνέλαβαν τον έναν στο σπίτι του στο Γαλάτσι ενώ ήταν στο… κρεβάτι και τον συνεργό του μόλις βγήκε από την είσοδο της πολυκατοικίας.

Μέχρι στιγμής έχουν εξιχνιαστεί οχτώ περιπτώσεις ληστειών και μία περίπτωση απόπειρας ληστείας, οι οποίες διαπράχθηκαν το διάστημα από 6 Νοεμβρίου έως 4 Δεκεμβρίου 2023, σε περιοχές του Χαλανδρίου, της Νέας Ιωνίας, των Πατησίων, της Αγίας Παρασκευής και του κέντρου της Αθήνας.

Οι συλληφθέντες, με τη σε βάρος τους σχηματισθείσα δικογραφία, οδηγήθηκαν στην αρμόδια εισαγγελική Αρχή και την Τρίτη θα απολογηθούν στον ανακριτή.

zougla.gr

Policenet.gr © | 2024 Όροι Χρήσης.
developed by Pixelthis