Παράκαμψη προς το κυρίως περιεχόμενο
Εικόνα
Οι σκληρές υπερωρίες αστυνομικού στο Λος Άντζελες που σύμφωνα με την οικογένειά του τον οδήγησαν στην αυτοκτονία
18:26 | 09/01/2024

Η οικογένεια του αστυνομικού Arturo Atilano-Valdez στο Λος Άντζελες, ο οποίος είναι ο τέταρτος αστυνομικός της LASD που αυτοκτόνησε μέσα σε ένα 24ωρο στις αρχές Νοεμβρίου, κατέθεσε μήνυση 20 εκατομμυρίων δολαρίων εναντίον του τμήματος και της κομητείας.

Η σύζυγός του αστυνομικού και οι δύο μικρές κόρες του κατηγορούν το τμήμα και την κομητεία ότι εξαναγκάζουν τους αστυνομικούς σε υποχρεωτικές υπερωρίες με τραγικές συνέπειες στην σωματική και ψυχική τους υγεία.

Διαβάστε επίσης

Η οικογένεια του αστυνομικού θεωρεί ότι το εξαντλητικό εργασιακό ωράριο συνέβαλε στην τραγική κατάληξη του.

Ο Brad Gage, ο δικηγόρος που εκπροσωπεί την οικογένεια Atilano, εκπροσωπεί επίσης την οικογένεια του αστυνομικού Ryan Clinkunbroomer, ο οποίος αυτοκτόνησε την ίδια περίοδο.

«Πρόκειται κυριολεκτικά για μια κατάσταση ζωής και θανάτου», είπε ο Gage σε συνέντευξη Τύπου την Παρασκευή.

 «Οι αστυνομικοί αναγκάζονται να εργάζονται σκληρές υπερωρίες και αυτό είναι επικίνδυνο τόσο για τους ίδιους όσο και για αυτούς που προστατεύουν - οι αποδόσεις των αστυνομικών μειώνονται δραματικά υπό τέτοιες συνθήκες».

Σύμφωνα με τον Gage, ο αστυνομικός Atilano-Valdez έκανε πολύ συχνά διπλές βάρδιες, πράγμα που σήμαινε ότι επέστρεφε στο σπίτι του γύρω στις 23:00 κάθε βράδυ και ξυπνούσε για να πάει ξανά στο τμήμα στις 4 το πρωί της επόμενης μέρας.

 

Policenet.gr © | 2024 Όροι Χρήσης.
developed by Pixelthis