Παράκαμψη προς το κυρίως περιεχόμενο
Εικόνα
Το όνειρο ενός 8χρονου αγοριού που έδωσε γιλέκα προστασίας σε εκατοντάδες αστυνομικούς σκύλους
15:39 | 03/03/2024

Τα αστυνομικά σκυλιά K-9 είναι εξαιρετικά ζώα, άριστα εκπαιδευμένα, που εργάζονται σε στενά με τους χειριστές τους και προσφέρουν σημαντικές υπηρεσίες στο αστυνομικό σώμα.

Τα σκυλιά αυτά είναι ζωτικά μέλη της αστυνομικής δύναμης. Δυστυχώς, λόγω των περιορισμών του προϋπολογισμού, οι τετράποδοι αστυνομικοί συχνά δεν έχουν ζωτική προστασία όταν αντιμετωπίζουν επικίνδυνους αντιπάλους.

Διαβάστε επίσης

Το 2023, το Officer Down Memorial Page αναφέρει ότι 25 αστυνομικοί σκύλοι έχασαν τη ζωή τους εν ώρα καθήκοντος. Εκτός από την απώλεια ενός πολύτιμου μέλους, η εύρεση ενός κατάλληλου αντικαταστάτη δεν είναι εύκολη υπόθεση. Η βασική εκπαίδευση ενός αστυνομικού σκύλου μπορεί να διαρκέσει περίπου 4 έως 6 μήνες και μπορεί να ξεπεράσει τα 20.000 $ σε συνολικά έξοδα εκπαίδευσης, αναφέρει η Leah Tornabene, πρόεδρος του Brady's K9 Fund.

Σύμφωνα με την Tornabene, σχεδόν τα μισά από τα αστυνομικά σκυλιά πεθαίνουν από πυροβολισμούς ή μαχαιρώματα, τα οποία θα μπορούσαν να είχαν αποτραπεί εάν ο σκύλος φορούσε αλεξίσφαιρο γιλέκο. Σε αυτό το σημείο μπαίνει στο παιχνίδι το K9 Fund, ένας μη κερδοσκοπικός οργανισμός που βοηθά στην παροχή της απαραίτητης προστασίας για τα αστυνομικά σκυλιά.

Στην τρυφερή ηλικία των οκτώ ετών, ο Brady Snakovsky παρακολούθησε το "Live PD" και συνειδητοποίησε ότι δεν φορούσαν όλα τα αστυνομικά K-9 προστατευτικά γιλέκα. Αυτή η συνειδητοποίηση πυροδότησε το πείσμα του να συγκεντρώσει κεφάλαια και να διασφαλίσει ότι οι αστυνομικοί σκύλοι θα λάμβαναν την κατάλληλη προστασία.

«Ο Brady παρατήρησε ότι τα σκυλιά δεν προστατεύονταν και ήθελε πολύ να το αλλάξει αυτό», είπε η Tornabene, η μητέρα του Brady. «Οι περισσότεροι άνθρωποι μπορεί να μην συνειδητοποιούν ότι τα αστυνομικά σκυλιά δεν προστατεύονται. Πολλά τμήματα δεν έχουν την οικονομική δυνατότητα να τα χρηματοδοτήσουν».

Η Tornabene ηγήθηκε της μη κερδοσκοπικής οργάνωσης που ίδρυσε ο γιος της και έως σήμερα σύμφωνα με τα λεγόμενα της έχουν δώσει 980 γιλέκα από τότε που ξεκίνησαν.

 

Policenet.gr © | 2024 Όροι Χρήσης.
developed by Pixelthis