Παράκαμψη προς το κυρίως περιεχόμενο
Εικόνα
Optima Bank_amna
13:39 | 13/11/2023

Καθαρά κέρδη 73,6 εκατ. ευρώ σε επίπεδο εννεάμηνου 2023, σχεδόν τριπλάσια από το αντίστοιχο εννεάμηνο του 2022, ανακοίνωσε σήμερα η Optima Bank

Όπως αναφέρεται σε σχετική ανακοίνωση, η Optima bank, για πρώτη φορά, ως εισηγμένη στο ελληνικό χρηματιστήριο παρουσίασε σήμερα τα αποτελέσματα του εννεάμήνου 2023. 

Διαβάστε επίσης

Τα κέρδη του τρίτου τριμήνου ανήλθαν σε 29,7 εκατ. ευρώ, ενώ σε επίπεδο εννεαμήνου έφτασαν τα 73,6 εκατ. ευρώ, αυξημένα κατά 175% σε σχέση με το αντίστοιχο 9μηνο του 2022. Τα κέρδη αυτά αντιστοιχούν σε 24,9% απόδοση ιδίων κεφαλαίων (Return on Tangible Equity - RoTE), ποσοστό που αποτελεί, με διαφορά, το υψηλότερο στην Ελλάδα και από τα υψηλότερα στην Ευρώπη. Η σχέση εξόδων προς βασικά έσοδα (Cost to Core Income) για το τρίτο τρίμηνο του 2023 έχει αγγίξει το 26,3%.

 Η Optima bank αύξησε τα δανειακά της υπόλοιπα υπερβαίνοντας τα 2,2 δισ. ευρώ, αυξημένα κατά 59% σε σχέση με το αντίστοιχο διάστημα του 2022 (αύξηση κατά 826 εκατ. ευρώ), παρά το γεγονός ότι από την αρχή του χρόνου το σύνολο της αγοράς των δανείων στην Ελλάδα έχει μειωθεί. Αντίστοιχα οι καταθέσεις έφθασαν τα 3,1 δισ. ευρώ, αυξημένες κατά 65% σε σύγκριση με τον Σεπτέμβριο του 2022.

 Τέλος, ο δείκτης κεφαλαιακής επάρκειας, μετά και από την πρόσφατη αύξηση μετοχικού κεφαλαίου κατά 151 εκατ. ευρώ, ανήλθε στο 18,8%, δίνοντας τη δυνατότητα  στην τράπεζα να συνεχίσει απρόσκοπτα την αναπτυξιακή της πορεία.

 Ο πρόεδρος της Optima bank, κ. Γεώργιος Τανισκίδης, σημείωσε σχετικά: ‘'Ανακοινώνουμε με υπερηφάνεια σήμερα τα οικονομικά μας αποτελέσματα, τα οποία αποτελούν αναγνώριση της στρατηγικής μας και της αφοσίωσής μας στον πελάτη, στη διαφορετική τραπεζική προσέγγιση και στη χρηστή εταιρική διαχείριση. Στο ξεκίνημα της Optima bank ονειρευόμασταν, μεταξύ άλλων, την επιτυχία, σήμερα πιστεύουμε ότι τη βιώνουμε και δεσμευόμαστε πως θα συνεχίσουμε να εργαζόμαστε για αυτή, πάντα με τις αξίες που μας χαρακτηρίζουν από την πρώτη ημέρα λειτουργίας μας. Στόχος μας η διανομή μερίσματος για τη χρήση του 2023 που θα φτάσει κατ' ελάχιστο το 30% των κερδών της χρονιάς."
 

Ο CEO της Optima bank, κ. Δημήτρης Κυπαρίσσης, δήλωσε σχετικά: ‘'Τα αποτελέσματα του 3ου τριμήνου που ανακοινώσαμε σήμερα, αποδεικνύουν ότι η τράπεζά μας, είναι μια τράπεζα ισχυρή, με δυναμική και εξαιρετικές προοπτικές. Και αυτό το 3μηνο καταφέραμε να σημειώσουμε άριστες αποδόσεις σε όλους τους δείκτες μας - καταθέσεις, δάνεια, κέρδη - ενισχύοντας περαιτέρω τις βάσεις για τη μελλοντική μας ανάπτυξη. Παραμένουμε πιστοί στη δέσμευσή μας να αποτελούμε τράπεζα αναφοράς στην ελληνική αγορά, προς όφελος των μετόχων, των εργαζομένων και των πελατών μας."

Policenet.gr © | 2024 Όροι Χρήσης.
developed by Pixelthis