Παράκαμψη προς το κυρίως περιεχόμενο
Εικόνα
1
18:19 | 18/12/2023

Οι ουκρανικές αρχές ανακοίνωσαν σήμερα ότι εντοπίστηκαν συσκευές υποκλοπών σε ένα γραφείο βοηθών του αρχηγού του γενικού επιτελείου στρατού της Ουκρανίας, του Βαλέρι Ζαλούζνι, μία ημέρα αφού βρέθηκε παρόμοιος εξοπλισμός και στο γραφείο όπου επρόκειτο να εγκατασταθεί μελλοντικά ο στρατηγός.

Η εξέλιξη αυτή σημειώνεται σε μια περίοδο που τα μέσα ενημέρωσης κάνουν λόγο για αυξανόμενες εντάσεις μεταξύ του Ζαλούζνι και του Ουκρανού προέδρου Βολοντίμιρ Ζελένσκι, με φόντο την αποτυχία της ουκρανικής αντεπίθεσης που ξεκίνησε το καλοκαίρι και την περικοπή της δυτικής βοήθειας, έπειτα από δύο χρόνια πολέμου.

Διαβάστε επίσης

Το γενικό επιτελείο στρατού ανέφερε ότι συσκευές παρακολούθησης βρέθηκαν στα γραφεία που επρόκειτο να χρησιμοποιηθούν από τον Ζαλούζνι και από υφισταμένους του. Μια πηγή προσκείμενη στην υπόθεση διευκρίνισε στο Γαλλικό Πρακτορείο ότι πρόκειται για δύο γραφεία, ένα που προοριζόταν για τον Ζαλούζνι και ένα δεύτερο για τους βοηθούς του.

Ο ίδιος ο στρατηγός είπε σήμερα ότι καμία απόρρητη πληροφορία δεν θα μπορούσε να διαρρεύσει μέσω του εξοπλισμού που βρέθηκε. «Δεν το νομίζω», διαβεβαίωσε. «Έχω πολλά μέρη από τα οποία εργάζομαι. Αυτό συνέβη σε ένα από αυτά. Δεν το είχα επισκεφθεί εδώ και πολύ καιρό», είπε σε ένα βίντεο που αναρτήθηκε σε πολλά ουκρανικά μέσα ενημέρωσης. Επιβεβαίωσε επίσης ότι συσκευές εντοπίστηκαν και σε άλλον χώρο και όχι μόνο στο γραφείο του, τονίζοντας ότι δεν βρίσκεται στην έδρα του γενικού επιτελείου στρατού.

Η ουκρανική υπηρεσία ασφαλείας (SBU) ανέφερε την Κυριακή ότι ξεκινά έρευνα για «παράνομη χρήση ειδικών τεχνικών μέσων για τη συγκέντρωση πληροφοριών».

Policenet.gr © | 2024 Όροι Χρήσης.
developed by Pixelthis