Παράκαμψη προς το κυρίως περιεχόμενο
Εικόνα
δίκη_istock
19:00 | 24/09/2024

Στα  Φροντιστήρια  Παπαϊωάννου γίνεται ειδικευμένη προετοιμασία με υψηλότατο ποσοστό επιτυχίας στους διαγωνισμούς Δημοσίου. Η άριστη προετοιμασία στα Φροντιστήρια Παπαϊωάννου συνοδεύεται από ολοκληρωμένο πακέτο σημειώσεων και τεστ σε όλη την διάρκεια της προετοιμασίας, με αποτέλεσμα να καλύπτεται 100% η εξεταστέα ύλη και παρέχεται δωρεάν στους σπουδαστές του φροντιστηρίου. Η διδασκαλία γίνεται από ειδικευμένους συνεργάτες κατόχους διδακτορικών και μεταπτυχιακών τίτλων σπουδών.

Οι υποψήφιοι υποβάλλουν ηλεκτρονικά στη γραμματεία της Σχολής Δικαστικών Λειτουργών αιτήσεις συμμετοχής στον διαγωνισμό.
Επίσης δηλώνουν μία μόνο κατηγορία, στην οποία επιθυμούν να διαγωνιστούν, ήτοι κατηγορία Πανεπιστημιακής Εκπαίδευσης (ΠΕ), ή κατηγορία Τεχνολογικής Εκπαίδευσης (ΤΕ), Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης (ΔΕ) αναλόγως των τυπικών τους προσόντων.

Χρόνος και τόπος διεξαγωγής των εξετάσεων Δικαστικών Γραμματέων– Στάδια του διαγωνισμού

  1. Ο εισαγωγικός διαγωνισμός περιλαμβάνει δύο (2) στάδια. Το πρώτο στάδιο (γραπτά) διεξάγεται στη Θεσσαλονίκη και το δεύτερο στάδιο (προφορικά) διεξάγεται στην Αθήνα.
  2. Το πρώτο στάδιο εξέτασης περιλαμβάνει γραπτή εξέταση, με τη μορφή γραπτού δοκιμίου ή θεμάτων πολλαπλής επιλογής, στα εξής αντικείμενα:
    α) θέμα γενικής παιδείας,
    β) θέμα σχετικό με την οργάνωση και λειτουργία των δικαστηρίων και των εισαγγελιών που περιλαμβάνει στοιχεία του Κώδικα Δικαστικών Υπαλλήλων [ν. 4798/2021 (Α’ 68) και του Κώδικα Οργανισμού Δικαστηρίων και Κατάστασης Δικαστικών Λειτουργών [ν. 4938/2022 (Α’ 109)] και
    γ) στοιχεία δικαίου, ιδίως συνταγματικού και δικονομικού.
  3. Το δεύτερο στάδιο περιλαμβάνει προφορική εξέταση των υποψηφίων, σε αντικείμενα στα οποία εξετάστηκαν γραπτώς. Ο Πρόεδρος της Επιτροπής του Εισαγωγικού Διαγωνισμού κατανέμει την εξέταση των θεματικών ενοτήτων σε όλα τα μέλη της Επιτροπής που διενεργούν τις προφορικές εξετάσεις.

ΤΥΠΙΚΑ ΠΡΟΣΟΝΤΑ ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΥ ΔΙΚΑΣΤΙΚΩΝ ΓΡΑΜΜΑΤΕΩΝ

1. Πιστοποιητικό Πληροφορικής ή γνώσης χειρισμού Η/Υ. α) επεξεργασίας κειμένων, β) υπολογιστικών φύλλων, γ) υπηρεσιών διαδικτύου.

2. Ξένη γλώσσα:
Για τις κατηγορίες ΠΕ και ΤΕ απαιτείται ως πρόσθετο τυπικό προσόν η πολύ καλή γνώση  και για την κατηγορία ΔΕ απαιτείται η καλή γνώση, της αγγλικής, ή γαλλικής, ή γερμανικής ή ιταλικής,  μίας από τις πιο πάνω γλώσσες (παρ. 7 του άρθρου 22 του ν. 4798/2021).

Η εκπαίδευση αφού κάποιος πετύχει στον διαγωνισμό διαρκεί έξι μήνες συνολικά. Τρεις μήνες, η θεωρητική κατάρτιση στην έδρα της Εθνικής Σχολής Δικαστικών Λειτουργών στη Θεσσαλονίκη, με φυσική παρουσία, και τρεις μήνες η πρακτική άσκηση, στα δικαστικά καταστήματα Θεσσαλονίκης, Αθήνας ή Πειραιά, με φυσική παρουσία, ανάλογα με την προτίμηση και, εφόσον είναι αναγκαίο, τη θέση κατάταξης κάθε σπουδαστή (με βάση τη βαθμολογία του εισαγωγικού-εξαγωγικού και προόδου εντός σχολής).

Η εκπαίδευση είναι καθημερινή (για έξι διδακτικές ώρες) και υποχρεωτική.
Για όλο το χρονικό διάστημα της εκπαίδευσης αμείβεστε. Ο μισθός σας είναι αυτός του νεοδιόριστου δόκιμου δικαστικού υπαλλήλου της κατηγορίας στην οποία επιτύχατε.

Η διαδικασία τοποθέτησης, μετά την αποφοίτηση, αναφέρεται στο άρθρο 37 του ν. 5001/2022
ΤΑ ΜΑΘΗΜΑΤΑ ΜΠΟΡΕΙΤΕ ΝΑ ΤΑ ΒΛΕΠΕΤΕ ΚΑΙ ΒΙΝΤΕΟΣΚΟΠΗΜΕΝΑ ΑΠΕΡΙΟΡΙΣΤΕΣ ΦΟΡΕΣ

Συνολική διάρκεια πρώτου σταδίου (ΓΡΑΠΤΗ ΕΞΕΤΑΣΗ):  100 ΩΡΕΣ

Κόστος:  700€ τα οποία καταβάλλονται ΣΕ 2 ΔΟΣΕΙΣ
Η πρώτη δόση καταβάλλεται  μετά την παρακολούθηση του δοκιμαστικού μαθήματος. Η καταβολή μπορεί να γίνει και σε 6  άτοκες μηνιαίες δόσεις με την χρήση πιστωτικής κάρτας.

 

 
  • Δευτ-Παρ 10:00 - 22:00
  • Σαβ 11:00 - 17:00
Policenet.gr © | 2024 Όροι Χρήσης.
developed by Pixelthis