Παράκαμψη προς το κυρίως περιεχόμενο
Εικόνα
1
11:44 | 26/06/2023

Περισσότεροι από 17.000 Ουκρανοί στρατιώτες εκπαιδεύτηκαν στη διάρκεια ενός έτους χάρη σε πρόγραμμα του οποίου ηγείται η Βρετανία στο πλαίσιο της στήριξής της στο Κίεβο μετά τη ρωσική εισβολή, ανακοίνωσε σήμερα το βρετανικό υπουργείο Άμυνας.

Το πρόγραμμα, που απευθυνόταν σε νεοσύλλεκτους χωρίς ή με λίγη στρατιωτική εμπειρία, συνίστατο στην παροχή εκπαίδευσης τουλάχιστον πέντε εβδομάδων στον χειρισμό όπλων, την παροχή πρώτων βοηθειών, το δίκαιο του πολέμου και τακτικές περιπολίας.

Διαβάστε επίσης

Στο πρόγραμμα εκπαίδευσης συμμετέχουν η Βρετανία, καθώς και οι ένοπλες δυνάμεις εννέα άλλων χωρών: του Καναδά, της Αυστραλίας, της Νέας Ζηλανδίας, της Νορβηγίας, της Φινλανδίας, της Σουηδίας, της Δανίας, της Λιθουανίας και της Ολλανδίας.

«Η αποφασιστικότητα και η ανθεκτικότητα των Ουκρανών νεοσυλλέκτων που φτάνουν στο βρετανικό έδαφος για να εκπαιδευτούν στο πλευρό των βρετανικών και των διεθνών δυνάμεων προκαλεί αίσθημα ταπεινότητας», δήλωσε ο Βρετανός υπουργός Άμυνας Μπεν Ουάλας.

«Η Βρετανία και οι εταίροι της θα συνεχίσουν να προσφέρουν ζωτικής σημασίας στήριξη, βοηθώντας την Ουκρανία να αμυνθεί έναντι της ρωσικής επιθετικότητας, για όσο διάστημα χρειαστεί», πρόσθεσε.

Η Βρετανία, που στηρίζει από την αρχή του πολέμου την Ουκρανία, είχε αρχικά προτείνει να εκπαιδεύσει 10.000 στρατιώτες σε βρετανική στρατιωτική βάση. Το πρόγραμμα αυτό επεκτάθηκε και 30.000 νεοσύλλεκτοι αναμένεται να εκπαιδευτούν ως το 2024.

Το βρετανικό υπουργείο Άμυνας επεσήμανε ότι οι υπηρεσίες Πληροφοριών εντόπισαν στοιχεία σύμφωνα με τα οποία το πρόγραμμα αυτό, που έχει ονομαστεί Operation Interflex, συμβάλει «σημαντικά» στην αποτελεσματικότητα του ουκρανικού στρατού.

Το Λονδίνο ήταν εξάλλου η πρώτη χώρα που προσέφερε βαρέα άρματα μάχης στο Κίεβο και έχει ταχθεί υπέρ της παράδοσης στην Ουκρανία πολεμικών αεροσκαφών.

Policenet.gr © | 2024 Όροι Χρήσης.
developed by Pixelthis