Παράκαμψη προς το κυρίως περιεχόμενο
Εικόνα
1
18:51 | 09/10/2024

Ανακοίνωση της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Αστυνομικών Υπαλλήλων:

H Κυβέρνηση, επιμένει να φτωχοποιεί το Αστυνομικό Προσωπικό!

Διαβάστε επίσης

Όχι μόνο δεν κατήργησε την απαράδεκτη διάταξη του άρθρου 74 του νόμου 5108/2024, σύμφωνα με την οποία το ποσό των εξόδων διανυκτέρευσης του προσωρινά αποσπασμένου ή μετακινούμενου προσωπικού στις Υπηρεσίες που υπάγονται στην κατά τόπο αρμοδιότητα των Γενικών Αστυνομικών Διευθύνσεων Αττικής και Θεσσαλονίκης περιορίστηκε στο λιγότερο από το μισό, αλλά αντίθετα παράτεινε την ισχύ του για όλο το 2024! Και μάλιστα αναδρομικά από τότε που έληξε η ισχύς του προηγούμενου νόμου, με διάταξη που ψηφίστηκε 1,5 περίπου μήνα μετά, με τον αντιφατικό χαρακτηρισμό τάχα ως «κατεπείγοντος χαρακτήρα»!

Πρόκειται για πρόδηλα αντισυνταγματική, άδικη και αντίθετη με τα συμφέροντα του αστυνομικού προσωπικού και της κοινωνίας, νομοθέτηση, η οποία έλαβε χώρα με το πρόσχημα της ενίσχυσης της αστυνόμευσης, ενώ την ίδια ώρα  αποδυναμώνεται  το αστυνομικό προσωπικό!

Και είναι ακόμα πιο θλιβερό διότι διακινήθηκε ανακριβούς περιεχομένου non paper προς τους κυβερνητικούς Βουλευτές οι οποίοι σύρθηκαν να ψηφίσουν ακόμα και αναδρομικές περικοπές για τους αστυνομικούς, πρακτικές που δεν επικράτησαν ούτε στα πιο σκοτεινά χρόνια των Μνημονίων (επισυνάπτεται το σχετικό non paper που διανεμήθηκε στους Βουλευτές).

Η Ομοσπονδία έχει ήδη προσβάλλει τις εκτελεστικές πράξεις του Νόμου, ως αντισυνταγματικές και θα συνεχίσει το δικαστικό της αγώνα για την ακύρωσή τους. Επιπλέον, τονίζει προς πάσαν κατεύθυνση ότι  δεν θα αφήσει απροστάτευτο κανέναν αστυνομικό που βλάπτεται από τα εξευτελιστικά αυτά μέτρα.

 

Για την Εκτελεστική Γραμματεία της Π.Ο.ΑΣ.Υ.

ΓΕΡΑΚΑΡΑΚΟΣ Γρηγόριος

Ο Γενικός Γραμματέας

ΜΑΥΡΑΓΑΝΗΣ Χρήστος

 

Συνημμένα αρχεία:

Policenet.gr © | 2024 Όροι Χρήσης.
developed by Pixelthis