Παράκαμψη προς το κυρίως περιεχόμενο
Εικόνα
1
16:19 | 20/09/2023

Κοινή σύσκεψη πραγματοποιήθηκε  χθες, 19 Σεπτεμβρίου 2023, στη Λάρισα, από κλιμάκιο της Ομοσπονδίας με επικεφαλής τον Πρόεδρο κ. Γρηγόρη ΓΕΡΑΚΑΡΑΚΟ και τα Προεδρεία των Ενώσεων Αστυνομικών Υπαλλήλων Λάρισας, Καρδίτσας, Τρικάλων και Μαγνησίας.

Αντικείμενο, η ενδελεχής ενημέρωση και η επιτόπια καταγραφή των προβλημάτων με στόχο την περαιτέρω έμπρακτη στήριξη των πλημμυροπαθών και την άμεση αντιμετώπιση της τραγικής κατάστασης που προκλήθηκε από την πρωτοφανή θεομηνία «Daniel» τόσο σε συναδέλφους και στις οικογένειές τους, όσο και στη λειτουργία των αστυνομικών υπηρεσιών.

Ο Πρόεδρος της Ομοσπονδίας αναφέρθηκε στις μέχρι τώρα παρεμβάσεις μας, όπως η σύσταση Συντονιστικής επιτροπής αρωγής των πλημμυροπαθών, η αποστολή μεγάλων ποσοτήτων πόσιμου νερού στις πληγείσες περιοχές σε συνεργασία με τα τοπικά σωματεία κλπ. Επίσης, αναφέρθηκε στα αιτήματα που υποβλήθηκαν στο Αρχηγείο της Ελληνικής Αστυνομίας και στο ΤΑΠΑΣΑ, προκειμένου να παρασχεθεί η απαιτούμενη οικονομική βοήθεια στους πληγέντες συναδέλφους μας και γενικότερα οι παθόντες να διευκολυνθούν, σε υπηρεσιακό επίπεδο, ούτως ώστε να επουλωθούν το ταχύτερο οι ζημιές που έχουν υποστεί όλοι τους.

Στη συνέχεια ενημερώθηκε λεπτομερώς από τους Προέδρους όλων των Ενώσεων για τις ζημιές που υπέστησαν οι συνάδελφοι και οι κάτοικοι  των περιοχών που χτυπήθηκαν από την κακοκαιρία, για το μέγεθος της καταστροφής που υπέστησαν οικίες, περιουσίες και υποδομές, καθώς και για τα προβλήματα που εντοπίζονται ανά Διεύθυνση Αστυνομίας και τα οποία πρέπει να αντιμετωπιστούν άμεσα καθόσον προέχει η εύρυθμη λειτουργία των αστυνομικών υπηρεσιών.

Η Ομοσπονδία, συνεχίζοντας τις εξωστρεφείς της δράσεις με το βλέμμα πάντα στην κοινωνία και τον συνάδελφο, με βάση τις αναφορές των Πρωτοβαθμίων Ενώσεων και σε συνεργασία με τη Συντονιστική επιτροπή αρωγής των πλημμυροπαθών, κατά την προσεχή συνεδρίαση του Διοικητικού της Συμβουλίου θα συζητήσει και αποφασίσει τη λήψη περαιτέρω πρωτοβουλιών.

 

Για την Εκτελεστική Γραμματεία της Π.Ο.ΑΣ.Υ.

         O Πρόεδρος                             Ο Γενικός Γραμματέας
ΓΕΡΑΚΑΡΑΚΟΣ Γρηγόριος                ΠΑΠΑΤΣΙΜΠΑΣ Γεώργιος

Policenet.gr © | 2024 Όροι Χρήσης.
developed by Pixelthis