Παράκαμψη προς το κυρίως περιεχόμενο
Εικόνα
1
23:12 | 11/05/2024

Παρακάτω αναλύεται πραγματικό περιστατικό το οποίο εξελίσσεται αυτή την ώρα  - ένα από τα δεκάδες .

10 Μαΐου 2024, συνάδελφος από το Κιλκίς διατάχθηκε αιφνιδιαστικά να αναχωρήσει για την Αθήνα, προκειμένου να ενισχύσει την ΟΠΚΕ Αττικής. Η μετακίνηση πραγματοποιήθηκε χωρίς την συγκατάθεσή του και χωρίς να έχει εκφράσει ποτέ επιθυμία για απόσπαση στην υπηρεσιακή του καριέρα.

Σήμερα, 11 Μαΐου 2024, ο συνάδελφος βρίσκεται ‘εγκλωβισμένος’ στην Αθήνα, 20:30 μ.μ. αδυνατώντας να βρει κατάλυμα για τη διαμονή του. Η διαμονή σε ξενοδοχείο φαντάζει αδύνατη, καθώς η ημερήσια αποζημίωση διανυκτέρευσης των 30 ευρώ, απλά δεν επαρκεί .

Ερωτήσεις προς τον Κύριο Υπουργό:

Κύριε Υπουργέ, πώς εξηγείται η επιστροφή σε πρακτικές προηγούμενων δεκαετιών, όπου η αυταρχική διοίκηση και η αδιαφορία για τις βασικές ανάγκες των υπαλλήλων κυριαρχούν; Πώς είναι δυνατόν, εν έτει 2024, ένας αστυνομικός υπάλληλος να αναγκάζεται να διανυκτερεύσει μάλλον σε κάποιο παγκάκι, θύμα της έλλειψης στοιχειώδους μέριμνας;

Πέρα από την ηθική απαραδεκτότητα της κατάστασης, εγείρονται επιπλέον και τα παρακάτω σοβαρά ερωτήματα:

  • Θα ληφθούν ΆΜΕΣΑ μέτρα για να αποφευχθούν μελλοντικά τέτοια περιστατικά;
  • Που ακριβώς θα διανυκτερεύσει ο συγκεκριμένος συνάδελφος σήμερα το βράδυ ή και τις επόμενες ημέρες και ενδεχομένως φυσικά όχι μόνο ο ίδιος αλλά και πόσοι άλλοι ;

Είναι απαράδεκτο αστυνομικοί , στο πλαίσιο της εκτέλεσης των καθηκόντων τους, να βιώνουν τέτοιου είδους ταλαιπωρία και απαξίωση. Απαιτούμε άμεση λύση στο πρόβλημα και διασφάλιση αξιοπρεπών συνθηκών εργασίας/διαβίωσης για όλους μας .

ΚΑΡΓΙΟΤΟΥΔΗΣ ΧΡΗΣΤΟΣ Αντιπρόσωπος της ΕUROCOP στην ΠΟΑΣΥ .

 

Policenet.gr © | 2024 Όροι Χρήσης.
developed by Pixelthis