Παράκαμψη προς το κυρίως περιεχόμενο
Εικόνα
αστυφυλακων
14:48 | 16/03/2024

Προς: 1) Τον Υπουργό Προστασίας του Πολίτη

             κ. ΧΡΥΣΟΧΟΪΔΗ Μιχάλη (μέσω Π.Ο.ΑΣ.Υ.)

         2) Τον Αρχηγό της Ελληνικής Αστυνομίας

             Αντιστράτηγο κ. ΜΑΛΛΙΟ Δημήτριο (μέσω Π.Ο.ΑΣ.Υ.)

 

Κοιν.: Βλέπε Πίνακα Αποδεκτών

   

Θέμα: «Πρακτική εκπαίδευση Δοκίμων Αστυφυλάκων»

Κύριε Υπουργέ,

Κύριε Αρχηγέ,

Με το υπ’ αριθ. 301/20 από 7/3/2024 έγγραφό μας προς εσάς, σταχυολογήσαμε τους λόγους για τους οποίους αστυνομικοί οι οποίοι δίχως να έχουν υποβάλλει επιθυμία απόσπασης- προσωρινής μετακίνησης, επιστρέφοντας στις οργανικές τους θέσεις μετακινήθηκαν εκ νέου σε άλλες Υπηρεσίες,  την ίδια ώρα που οι Υπηρεσίες στις οποίες ανήκουν οργανικά είναι κατά το μεγαλύτερο ποσοστό τους υποστελεχωμένες (π.χ. Κεντρικά Ασφαλείας, Αλλοδαπών, Μεταγωγών, Α.Τ., Δ.Ε.Ε. κλπ),  ενώ μεγάλο μέρος αυτών μετά βίας εκπληρώνουν πλέον τις πάγιες καθημερινές τους ανάγκες. Επιπρόσθετα, αιτιολογήσαμε το γιατί οι συνάδελφοι αυτοί πρέπει να επιστρέψουν στις οργανικές τους θέσεις, συνυπολογίζοντας και το γεγονός ότι οι Δόκιμοι Αστυφύλακες οι οποίοι θα εξέλθουν σύντομα από τις Σχολές της ΕΛ.ΑΣ. προκειμένου να εκτελέσουν την πρακτική τους εκπαίδευση, βάσει των καθηκόντων τους ενισχύουν επί το πλείστον Υπηρεσίες όπως τα Αστυνομικά Τμήματα, τα Αεροδρόμια και η Τροχαία.

Εντούτοις, με πρόσφατη Διαταγή του Αρχηγείου της ΕΛ.ΑΣ. διαπιστώνουμε ότι το συντριπτικό ποσοστό των Δοκίμων Αστυφυλάκων διατάσσεται να εκτελέσει την πρακτική του εκπαίδευση σε τουριστικές περιοχές της περιφέρειας και νησιών, ενώ η Διεύθυνση Αστυνόμευσης Αερολιμένα Αθηνών θα ενισχυθεί (και ορθά) με ικανό αριθμό Δοκίμων Αστυφυλάκων (επιβάλλεται συνεπώς η άμεση άρση της Διαταγής ενίσχυσης του αερολιμένα Αθηνών από αστυνομικούς άλλων μάχιμων Υπηρεσιών της Γ.Α.Δ.Α.).

 

Κύριε Υπουργέ,

Κύριε Αρχηγέ,

Διερωτώμεθα πως ενώ από τη μία τεράστια κρατικά κονδύλια δαπανώνται σε αποσπάσεις προκειμένου να ενισχυθούν συγκεκριμένες Υπηρεσίες της Αττικής με δαπάνες δημοσίου από αστυνομικούς της περιφέρειας (οι αιτιάσεις μας σας έχουν κατατεθεί με το υπ’ αριθ. 401/15 από 8/3/2024 έγγραφό μας), από την άλλη αδυνατούμε να αντιληφθούμε το λόγο για τον οποίο πολύ μικρός -κατά τη γνώμη μας- αριθμός Δοκίμων Αστυφυλάκων (πέραν του Αερολιμένα Αθηνών) θα ενισχύσει τις υπόλοιπες Αστυνομικές Υπηρεσίες της Γ.Α.Δ.Α. (π.χ. Τροχαία, Αστυνομικά Τμήματα), οι οποίες αφενός όπως σας αναφέραμε και παραπάνω λειτουργούν με τους αποσπασμένους άλλων Υπηρεσιών (οι οποίοι επιβάλλεται να επιστρέψουν στις οργανικές τους θέσεις) και αφετέρου είναι αυτές οι οποίες θα επωμιστούν κυρίως την αστυνόμευση του τεράστιου όγκου τουριστών που από δω και εφεξής θα καταφτάνει καθημερινά στην Αθήνα και με ρυθμό ολοένα και αυξανόμενο.

 

Κύριε Υπουργέ,

Κύριε Αρχηγέ,

Κατά την άποψή μας είναι προφανές ότι στη διεργασία η οποία έλαβε χώρα στο Αρχηγείο της Ελληνικής Αστυνομίας αναφορικά με την τοποθέτηση των Δοκίμων Αστυφυλάκων για την πρακτική τους εκπαίδευση, πάντοτε συγκριτικά με τον συνολικό αριθμό των Δοκίμων που εξέρχονται των Σχολών, ο νομός Αττικής στην ουσία δεν λαμβάνει την ενίσχυση την οποία όφειλε η Ηγεσία να παράσχει.

 

Κύριε Υπουργέ,

Κύριε Αρχηγέ,

Εξαιτίας του γεγονότος ότι η πρωτεύουσα της Χώρας κυρίως στο κέντρο της πόλης θα κληθεί να διαχειριστεί και τον τεράστιο όγκο των τουριστών, παρακαλούμε για την επανεξέταση της απόφασης με σκοπό την τοποθέτηση μεγαλύτερου αριθμού Δοκίμων Αστυφυλάκων στο νομό Αττικής, προς ενίσχυση Υπηρεσιών όπως η Τροχαία, τα Αστυνομικά Τμήματα και Τμήματα – γραφεία Τουριστικής Αστυνομίας.

Για το Δ.Σ. της Ένωσης Αθηνών

Ο Πρόεδρος Πάκος Δημοσθένης

Ο Γενικός Γραμματέας Χύτας Κων/νος

 

Πίνακας Αποδεκτών:

Κοιν.:  1) Υφυπουργό Προστασίας του Πολίτη

                κ. ΝΙΚΟΛΑΚΟΠΟΥΛΟ Ανδρέα (μέσω Π.Ο.ΑΣ.Υ.)

          2) Γενικό Γραμματέα Δημοσίας Τάξης

                κ. ΛΟΓΟΘΕΤΗ Μάνο (μέσω Π.Ο.ΑΣ.Υ.)

          3) Προϊστάμενο Κ.Δ.Υ. & Α.Δ./Α.Ε.Α.,

               Υποστράτηγο κ. ΜΠΑΚΟΛΑ Δημήτριο (μέσω Π.Ο.ΑΣ.Υ.)

          4) Διευθυντή Διεύθυνσης Αστυνομικού Προσωπικού Α.Ε.Α.

              Ταξίαρχο κ. ΠΟΛΥΖΟ Δημήτριο (μέσω Π.Ο.ΑΣ.Υ.)

         5) Γενικό Αστυνομικό Διευθυντή Αττικής

              Υποστράτηγο κ. ΣΚΟΥΡΑ Ιωάννη

         6) Πανελλήνια Ομοσπονδία Αστυνομικών Υπαλλήλων

        7) Αστυνομικές Υπηρεσίες Αθηνών

         8) Πολιτικά Κόμματα

Policenet.gr © | 2024 Όροι Χρήσης.
developed by Pixelthis