Παράκαμψη προς το κυρίως περιεχόμενο
Εικόνα
1
18:39 | 30/06/2023

Τα ουκρανικά στρατεύματα προελαύνουν προς όλες τις κατευθύνσεις στην αντεπίθεσή τους κατά των ρωσικών δυνάμεων κατοχής, δήλωσε σήμερα η υφυπουργός Άμυνας της χώρας.
Από την αρχή της αντεπίθεσης αυτό τον μήνα, η Ουκρανία υποστηρίζει ότι έχει πάρει και πάλι τον έλεγχο χωριών στο νοτιοανατολικό τμήμα της χώρας αν και η Ρωσία συνεχίζει να κρατά εδάφη στα ανατολικά, νότια και νοτιοανατολικά. 
«Εάν μιλάμε για ολόκληρη τη γραμμή του μετώπου, στα ανατολικά και τα νότια, έχουμε πάρει τη στρατηγική πρωτοβουλία και προχωρούμε προς όλες τις κατευθύνσεις», δήλωσε η υφυπουργός Άμυνας Χάνα Μαλιάρ στην ουκρανική τηλεόραση. 

Το Reuters δεν ήταν σε θέση να εξακριβώσει την κατάσταση στο πεδίο της μάχης. Η Ρωσία, που εισέβαλε στην Ουκρανία τον Φεβρουάριο του 2022, δεν έχει αναγνωρίσει τα εδαφικά κέρδη των Ουκρανών και δηλώνει ότι ο ουκρανικός στρατός υφίσταται βαριές απώλειες. 

Διαβάστε επίσης

Η Μαλιάρ δήλωσε ότι τα ουκρανικά στρατεύματα κινούνται με «σιγουριά» στις πτέρυγες του μετώπου γύρω από την κατεστραμμένη πόλη Μπαχμούτ, που τελεί υπό ρωσική κατοχή, και οι βασικές συγκρούσεις γίνονται γύρω από την πόλη. 
 

«Στα νότια, κινούμαστε με ανάμικτα αποτελέσματα, κάποιες φορές υπάρχουν ημέρες που είναι πάνω από ένα χιλιόμετρο, κάποιες λιγότερο από ένα χιλιόμετρο, κάποιες έως δύο χιλιόμετρα», είπε. Σημείωσε ότι η αποτελεσματικότητα της αντεπίθεσης θα πρέπει να αξιολογηθεί από «πολλές διαφορετικές στρατιωτικές αποστολές» και όχι μόνο από τις προελάσεις και την απελευθέρωση οικισμών. 

«Κατά συνέπεια, εκτελούνται όλες αυτές οι αποστολές και μόνο ο στρατός μπορεί να το αξιολογήσει αυτό σωστά και με ακρίβεια και, σύμφωνα με την αξιολόγησή του, όλα βαίνουν βάσει του σχεδιασμού», δήλωσε. 

Ο πρόεδρος Βολοντίμιρ Ζελένσκι έχει αναφέρει ότι η αντεπίθεση προχωρά πιο αργά από το επιθυμητό, αλλά ότι το Κίεβο δεν πρέπει να πιεστεί να επιταχύνει.

Policenet.gr © | 2024 Όροι Χρήσης.
developed by Pixelthis