Παράκαμψη προς το κυρίως περιεχόμενο
Εικόνα
22:29 | 29/12/2014

Το απόλυτο μπάχαλο - Ούτε οι Ιταλοί συντονιστές της επιχείρησης, ούτε η ελληνική πλευρά συμφωνούν στον αριθμό αγνοούμενων και διασωθέντων - Βαρβιτσιώτης: «Η αγωνία μου είναι να ταυτοποιήσω πρόσωπα, έχω πολύ μεγάλη αμφιβολία αν είναι πραγματικά όλα τα ονόματα»

Η Οδύσσεια όσων εκ των επιβαινόντων στο επιβατηγό/οχηματαγωγό Norman κατάφεραν να διασωθούν μπορεί να φαίνεται ότι οδεύει προς το τέλος της, όμως η αγωνία για τις οικογένειες πολλών εκ των επιβατών ή των μελών του πληρώματος που δεν έχουν καταφέρει να επικοινωνήσουν με τους δικούς τους ανθρώπους κορυφώνεται.

Παραλήλως έρχονται στην επιφάνεια πληροφορίες που αποκαλύπτουν το μέγαθος του αλαλούμ και του μπάχαλου μεταξύ της ελληνικής και της ελληνικής πλευράς, αφού ουδείς είναι σε θέση να διαβεβαιώσει με ασφάλεια πόσοι είναι οι διασωθέντες και πόσοι οι αγνοούμενοι. 

Τη σύγχυση ήρθε να επιτείνει ρεπορτάζ της ιταλικής κρατικής τηλεόρασης RAI όπου αναφέρθηκε ότι 80 εκ των διασωθέντων δεν περιλαμβάνονταν σε καμία λίστα! 

«Η αγωνία μου είναι να ταυτοποιήσω πρόσωπα, έχω πολύ μεγάλη αμφιβολία αν είναι πραγματικά όλα τα ονόματα» παραδέχθηκε μιλώντας στο βραδυνό δελτίο ειδήσεων του Mega  υπουργός Ναυτιλίας Μιλτιάδης Βαρβιτσιώτης. «Εμφανίζονται δύο συνεπώνυμοι επιβάτες που τελικά είναι ένας» πρόσθεσε ο κ. Βαρβιτσιώτης και ουσιαστικά κατήγγειλε έλλειμμα επικοινωνίας και έλλειμμα συντονισμού με την ιταλική πλευρά! 

«Έχουμε αντιμετωπίσει πολύ μεγάλα προβλήματα στην επικοινωνία με τους Ιταλούς» συμπλήρωσε ο υπουργός Ναυτιλίας.

Πηγή:protothema.gr

Policenet.gr © | 2024 Όροι Χρήσης.
developed by Pixelthis