Παράκαμψη προς το κυρίως περιεχόμενο
Εικόνα
1
07:59 | 11/12/2023

Ο πρώτος στόχος της Ασφάλειας επετεύχθη, συνελήφθη αυτός που έριξε τη ναυτική φωτοβολίδα, ποιος όμως του την έδωσε και του είπε να τη ρίξει; Αυτός είναι ο δεύτερος στόχος και αυτόν τον άνθρωπο αναζητούν.

Τον εντολέα της επίθεσης. Σύμφωνα με ασφαλής πληροφορίες του Νewsbomb.gr πρόκειται για έναν άνδρα γύρω στα 35 - 40 ετών, οργανωμένο οπαδό με την αστυνομία να έχει εντοπίσει και γεωγραφικά που μένει και που δραστηριοποιείται.

Διαβάστε επίσης

Ολη η ερευνά της ασφάλειας αυτή τη στιγμή έχει πέσει στον «κουκουλοφόρο εντολέα» που όλοι είδαν κάνεις όμως δεν τον είδε χώρος το full face. Αυτό είπε στους αστυνομικούς ο 18χρονος, αυτό είπε στους αστυνομικούς και μάρτυρας κλειδί. Ήρθε στο ματς για συγκεκριμένα λόγο. Για να σχεδιάσει την επίθεση. Τσέκαρε το χώρο πριν την επίθεση, έδειξε που να προμηθευτούν τα πολεμοφόδια τα άτομα και έδωσε την εντολή για επίθεση.

Οι αστυνομικοί δεν αποκλείουν να είναι ανάμεσα στους προσαχθέντες όμως όσοι έχουν χειριστεί υποθέσεις χουλιγκανισμού εκτιμούν ότι ήξερε ακριβώς πως να κινηθεί και ίσως κατάφερε να φύγει πριν αποκλειστεί το γήπεδο. Και σε αυτή την περίπτωση έχει ήδη ενεργοποιηθεί το πληροφοριακό δίκτυο το οποίο είναι το μόνο που μέχρι στιγμής ξετυλίγει το κουβάρι.

Ο πληροφοριοδότης που «έδωσε» τον 18χρονο

Ένα άτομο νεαρής ηλικίας, οργανωμένος οπαδός και κάτοικος Δυτικών προαστίων ο οποίος φέρεται να ήταν στην ομάδα των 150 ατόμων που έκανε την καταδρομική επίθεση είναι το πρόσωπο κλειδί που έδειξε το δρόμο στην ασφάλεια.

Άτομο που βρισκόταν εντός του γηπέδου έδειξε τον νεαρό στους αστυνομικούς ενημερώνοντάς τους ότι «αυτός ξέρει» οι αστυνομικοί τον είχαν βάλει στο μάτι από τη στιγμή που βρισκόταν σε εξέλιξη η διαδικασία για λήψη δείγματος για πυρίτιδα και αποτυπώματα. Τον προσέγγισαν και του πήραν κατάθεση. Μετά από αρκετή ώρα «έσπασε» και είπε τα πάντα.

Μίλησε για τον 18χρονο αλλά και για το πως έγινε η επίθεση. Από «ύποπτος» έχει αυτή τη στιγμή το ρόλο του.... συνεργάτη και έχοντας πάρα πολύ καλή γνώση των όσων εκτυλίχθηκαν εκείνο το βράδυ δίνει τις πληροφορίες που χρειάζονται οι αρχές.

Ίσως είναι αυτός που θα δώσει ένα στοιχείο παραπάνω για τον εντολέα.

Η επόμενη ημέρα της έρευνας

Οσον αφορά τον 18χρονο σε λίγη ώρα θα περάσει εισαγγελέα και θα δώσει εξηγήσεις στον Ανακριτή. Αργά το βράδυ της Κυριακής στην ΓΑΔΑ εμφανίστηκε πολύ γνωστός δικηγόρος για να τον αναλάβει.

Ο 18χρονος τώρα συνειδητοποιεί την πράξη του. Έδινε κατάθεση στους αστυνομικούς σε κατάσταση σοκ ενώ περιέγραψε με κάθε λεπτομέρεια τη στιγμή της επίθεσης αλλά και τη στιγμή που έμαθε ότι η ζωή του αστυνομικού κρέμεται από μια κλωστή.

Ισχυρίστηκε επίσης πως δεν είχε ιδέα από ναυτικές φωτοβολίδες και λίγα λεπτά πριν τη ρίξει του έδειξαν πως να το κάνει ενώ είπε πως δεν είχε καμία πρόθεση να τραυματίσει αστυνομικό πάρα το γεγονός ότι εκείνη τη μέρα συναντήθηκαν με μόνο σκοπό να επιτεθούν σε αστυνομικούς.

Οι αστυνομικοί έχουν λάβει ήδη καταθέσεις και από σήμερα αναμένεται να ανοίξει ένας ακόμη κύκλος καταθέσεων για όσους είχαν ενεργό ρόλο στα επεισόδια.

Θα κληθούν πρόσωπα που γνωρίζουν πως κινούνται οι οπαδοί και βρίσκονται ψηλά στην ιεραρχία των συνδέσμων.

Κατερίνα Ρίστα

newsbomb.gr

Policenet.gr © | 2024 Όροι Χρήσης.
developed by Pixelthis