Παράκαμψη προς το κυρίως περιεχόμενο
Εικόνα
23:00 | 02/10/2019

«Θα συνεχίσω να υπηρετώ μέχρι να μα με καλέσει ο Θεός», δηλώνει γεμάτος περηφάνια ο Συμίανθος Παύλου, ο γηραιότερος Εθνοφύλακας που σήμερα παρελαύνει στην παρέλαση της 1ης Οκτωβρίου.
 
Μιλώντας στον REPORTER ο κ. Παύλου, δήλωσε περήφανος που θα παρελάσει σε μια ακόμα παρέλαση, επισημαίνοντας πως αποτελεί για τον ίδιο την ύψιστη τιμή, να συμμετέχει στις δραστηριότητες της Εθνικής Φρουράς.
 
Στα 72 του χρόνια παραμένει εθελοντικώς Εθνοφύλακας και σύμφωνα με αναφορές, είναι ένας εκ των καλύτερων σκοπευτών του 42ου Τάγματος Πεζικού.
 
«Έπιασα για πρώτη φορά όπλο όταν ήμουν 16 χρονών το 1963. Τότε μας επιτέθηκαν κάποιο Τούρκοι και μαζευτήκαμε να τους απωθήσουμε έξω από το Καζάφανι. Τελικά τους μάζεψαν οι Εγγλέζοι. Τη δεύτερη ημέρα πήγαμε να κάνουμε επίθεση και δεν βρήκαμε ούτε έναν» διηγήθηκε στον REPORTER ο κ. Παύλου.

«Το 1966 κατατάγηκα στην Εθνική Φρουρά για να κάνω τη θητεία μου. Υπηρέτησα μεταξύ άλλων στην Άσπρη Μούττη, στην Αλονάγρα, μετά με έκαναν υπεύθυνο για τους αλφαμίτες και είχαν την ευθύνη για τις περιπολίες στην παραλία σε όλα τα φυλάκια».

 

Ο Συμίανθος Παύλου απολύθηκε το 1968, ωστόσο ξανακλήθηκε να υπηρετήσει την Εθνική Φρουρά, τον μαύρο Ιούλιο του 1974. Απολύθηκε το 1975 και ακολούθως υπηρέτησε μέχρι το 1989 ως έφεδρος.

Ακολούθως ο κ. Παύλου συμμετέχει ανελλιπώς μέχρι σήμερα στις τάξεις της Εθνοφυλακής.


Αναφορικά με τα υψηλά ποσοστά φυγοστρατίας των προηγούμενων χρόνων, ο κ. Παύλου δεν θέλησε να σχολιάσει. «Κάποιοι», είπε, «δεν πηγαίνουν γιατί όντως αντιμετωπίζουν προβλήματα υγείας, για τους υπόλοιπους δεν θέλω να πω κάτι».
 
Στην ερώτηση μέχρι πότε υπολογίζει να υπηρετεί τις τάξεις της Εθνοφυλακής, ο Συμίανθος Παύλου απαντά αφοπλιστικά, «μέχρι να με καλέσει ο Θεός».

Ανήκω και στη σκοπευτική ομάδα του 42 τάγματος Εθνοφυλακής από τη μέρα ιδρύσεως της και θα συνεχίσω να την υπηρετώ. Δεν εγκαταλείπω τίποτε», δήλωσε ο κ. Παύλου.

Πηγή – Φωτο:  reporter.com.cy

Policenet.gr © | 2024 Όροι Χρήσης.
developed by Pixelthis