Παράκαμψη προς το κυρίως περιεχόμενο
Εικόνα
Shifting Time
20:14 | 25/01/2024

Η ομάδα χορού Griffón παρουσιάζει την τελευταία της παραγωγή “ Shifting Time”, σε χορογραφία του Γιάννη Νικολαΐδη, φέρνοντας ξανά επί σκηνής τις χορεύτριες, Σταυρούλα Σιάμου και Αγγελική Στελλάτου. Το έργο θα παρουσιαστεί στο θέατρο ΠΛΥΦΑ στον Βοτανικό για εννέα παραστάσεις στις 2, 3, 4, 9, 10, 11, 16, 17, 18 Φεβρουαρίου 2024, στις 21.30.

Σε σημείωμα της παραγωγής, χαρακτηρίζεται δυνατό έργο σπάνιας ομορφιάς και ευαισθησίας για τον άνθρωπο, τον χρόνο και τη φθορά, που μιλάει με ειλικρίνεια και αμεσότητα για τη σωματική αντοχή και τη δύναμη της επιμονής.  ι δύο έμπειρες χορεύτριες Σταυρούλα Σιάμου και Αγγελική Στελλάτου μοιράζονται επί σκηνής μια συναρπαστική κοινή αφήγηση που θα μπορούσε να είναι μυθιστορηματική όσο και απολύτως αληθινή για τη στενή σχέση τους με την τέχνη του χορού. «Μερικές φορές βλέπω στον ύπνο μου πώς το σώμα μου είναι σαν δαντέλα, φτιαγμένο επιδέξια με βελονάκι, καλοδουλεμένο σεμέν, τόσο λεπτό....Και μπαίνει το φως και το διαπερνά...Και μετά μπαίνει ο χρόνος στο σώμα και το χαλάει...».  

Διαβάστε επίσης

Για το “ Shifting Time” ο χορευτής και χορογράφος Γιάννης Νικολαΐδης σημειώνει: «Είναι αλήθεια, τα σώματα μας είναι φθαρτά και αυτή η διαπίστωση, που είναι κοινή για ο,τιδήποτε ζωντανό, έρχεται σε πλήρη αντιδιαστολή με τη φύση του χορού στη Δύση, που είναι συνώνυμη της νεότητας και της σωματικής ρώμης. Οι χορευτές ζούνε βαθιά μέσα στα σώματα τους, τα κατανοούνε λειτουργικά σε τέτοιο βαθμό, που πέφτουν εύκολα στη παγίδα να μη τα βλέπουν στην πάροδο του χρόνου ως ολότητες υπάκουες στη πραγματικότητα του. Πρόκειται για μια πλάνη λοιπόν, που όταν την αντιληφθούν, οι επιλογές διαχείρισης του αναπόφευκτου γεγονότος αποκτούν ιδιαίτερο ενδιαφέρον». 

Tη μουσική υπογράφει ο Αντώνης Παλάσκας, τα κοστούμια η Ιωάννα Τσάμη και τον σχεδιασμό φωτισμών ο Τάσος Παλαιορούτας. 

Ταυτότητα παράστασης 
Χορογραφία: Γιάννης Νικολαΐδης 
Μουσική: Αντώνης Παλάσκας
Κοστούμια: Ιωάννα Τσάμη 
Σχεδιασμός φωτισμών: Τάσος Παλαιορούτας
Ερμηνεύουν: Σταυρούλα Σιάμου, Αγγελική Στελλάτου

Φωτογραφίες: Εβίτα Σκουρλέτη
Κινηματογράφηση: Χάρης Πατραμάνης 
Μοντάζ: Μιλτιάδης Χρηστίδης 
Οργάνωση παραγωγής: Χριστίνα Πολυχρονιάδου
Παραγωγή: Ομάδα Xορού Griffón

Θέατρο ΠΛΥΦΑ (Κορυτσάς 39, Βοτανικός)
Ημερομηνίες παραστάσεων: 2, 3, 4, 9, 10, 11, 16, 17, 18 Φεβρουαρίου 2024
Κάθε Παρασκευή, Σάββατο & Κυριακή στις  21.30
Διάρκεια: 45’

Policenet.gr © | 2024 Όροι Χρήσης.
developed by Pixelthis