Παράκαμψη προς το κυρίως περιεχόμενο
Εικόνα
1
10:39 | 30/07/2024

Το Δημοτικό Συμβούλιο της πόλης Μινεάπολης στην πολιτεία Μινεσότα των ΗΠΑ ενέκρινε κατόπιν ψηφοφορίας το πιο πρόσφατο συμβόλαιο της Αστυνομίας της Μινεάπολης, σύμφωνα με το οποίο θα υπάρξει σημαντική αύξηση στους μισθούς των αστυνομικών.

Η συμφωνία μεταξύ της πόλης της Μινεάπολης και της αστυνομικής ένωσης, γνωστής ως Αστυνομική Ομοσπονδία της Μινεάπολης, δίνει στην ουσία στους αστυνομικούς μια ιστορική αύξηση μισθού 21,7% σε διάστημα τριών ετών. 

Διαβάστε επίσης

Κάτι τέτοιο θα κάνει τους αστυνομικούς της Μινεάπολης να θεωρούνται μεταξύ των πιο ακριβοπληρωμένων αργαζόμενων στην πολιτεία.

«Η αύξηση των αμοιβών, το να θεωρούνται οι αστυνομικοί μας από τους καλύτερα αμειβόμενους εργαζόμενους σε ολόκληρη την πολιτεία είναι απολύτως απαραίτητο για να κρατήσουμε τους αστυνομικούς μας, αλλά και για να προσελκύσουμε ακόμη περισσότερους», δήλωσε ο αρχηγός MPD σε συνέντευξη Τύπου.

Σύμφωνα με το νέο συμβόλαιο οι μισθοί θα είναι πάνω από 90.000 $ ετησίως με βάση συγκεκριμένες αυξήσεις που θα έχουν ως εξής: 5,5% τον Ιούλιο, 2,5% τον Ιανουάριο και άλλο 3,5% το επόμενο έτος, επιπλέον των αναλογικών καθυστερούμενων αποδοχών για τους σημερινούς αστυνομικούς.

Κατά τη διάρκεια συνέντευξης Τύπου μετά τη συνεδρίαση του συμβουλίου, η Αντιπρόεδρος του Συμβουλίου Aisha Chughtai εξήγησε ότι το απαιτούμενο κόστος για να γίνουν οι αυξήσεις θα καλυφθεί από τοπικούς φόρους.

Ο δήμαρχος της Μινεάπολης Jacob Frey είχε αρχικά ζητήσει να χρησιμοποιηθούν κονδύλια που έχουν ήδη διατεθεί για ολοκληρωμένα προγράμματα δημόσιας ασφάλειας και αστυνόμευσης.

Policenet.gr © | 2024 Όροι Χρήσης.
developed by Pixelthis