Παράκαμψη προς το κυρίως περιεχόμενο
Εικόνα
1
08:39 | 24/03/2024

Το τρομοκρατικό χτύπημα στη ρωσική πρωτεύουσα πάγωσε και συγκλόνισε τον πλανήτη, ενώ ταυτόχρονα ανέβασε τα επίπεδα συναγερμού σε ευρωπαϊκές χώρες με την Ιταλία ήδη να ενισχύει τα μέτρα ασφαλείας σε «κόκκινα κτήρια», μέσα μεταφοράς και αεροδρόμια.

Στην Ελλάδα σύμφωνα με πληροφορίες του newsbomb.gr οι αρχές προχωρούν σε εξονυχιστικούς ελέγχους στις πύλες εισόδου της χώρας για τον εντοπισμό τυχόν ατόμων με εξτρεμιστικό παρελθόν, ενώ παράλληλα όπως αναφέρουν υψηλόβαθμοι αξιωματικοί της ΕΛ.ΑΣ θα συνεχίσει η διατήρηση των αυξημένων μέτρων ασφαλείας σε ευαίσθητους στόχους.

Διαβάστε επίσης

Ωστόσο, σύμφωνα με πηγές αν το πληροφοριακό δίκτυο το οποίο βρίσκεται συνεχώς σε εγρήγορση δώσει νέα δεδομένα τότε άμεσα θα υπάρξει αναπροσαρμογή σχεδιασμού.

Εσωτερική η τρομοκρατία στην Ελλάδα

Σύμφωνα με πληροφορίες που μεταδόθηκαν στο δελτίο ειδήσεων του STAR, στα σύνορα της χώρας γίνεται ένα πολύ αυστηρό "σκανάρισμα", προκειμένου να υπάρχει σαφής εικόνα όλων όσοι μπαίνουν, αλλά και το παρελθόν τους.

Για την Ελλάδα εκτιμάται πως είναι πιο άμεση η απειλή της εσωτερικής τρομοκρατίας, ενώ ο κίνδυνος που αντιμετωπίζει η Ευρώπη στο σύνολό της είναι αυτός των μοναχικών λύκων, των ριζοσπαστικοποιημένων θιασωτών του Ισλάμ, όπως έγινε πρόσφατα στο Βέλγιο.

Κατερίνα Ρίστα

newsbomb.gr

Policenet.gr © | 2024 Όροι Χρήσης.
developed by Pixelthis