Παράκαμψη προς το κυρίως περιεχόμενο
Εικόνα
 Κάντρι Σίμσον_amna
22:14 | 18/01/2024

Στην Αθήνα βρίσκεται σήμερα 18/1 και αύριο 19/1 η Ευρωπαία επίτροπος Ενέργειας, Κάντρι Σίμσον, για τη συνδιοργάνωση υπουργικής συνάντησης της Ομάδας Υψηλού Επιπέδου για την Ενεργειακή Συνδεσιμότητα της Κεντρικής και Νοτιοανατολικής Ευρώπης (CESEC) με τον Έλληνα υπουργό Περιβάλλοντος και Ενέργειας, Θεόδωρο Σκυλακάκη.

Σύμφωνα με ανακοίνωση της Κομισιόν, η υπουργική συνάντηση θα εξετάσει τις μελλοντικές προτεραιότητες, συμπεριλαμβανομένης της ανάπτυξης Ανανεώσιμων Πηγών Ενέργειας και του σχεδιασμού μελλοντικών δικτύων ηλεκτρικής ενέργειας, τον ρόλο των ανανεώσιμων αερίων και του υδρογόνου στην επίτευξη των στόχων της ΕΕ REPower και τη σημασία της διαφοροποίησης των εισαγωγών φυσικού αερίου, μεταξύ άλλων.

Διαβάστε επίσης

Στο περιθώριο της υπουργικής συνάντησης, η Επίτροπος θα παραστεί σε τελετή για την πρόσφατη ολοκλήρωση της ηλεκτρικής διασύνδεσης Ελλάδας-Βουλγαρίας, ενώ θα έχει διμερή συνάντηση με τον υπουργό Ενέργειας της Ρουμανίας, Σεμπάστιαν Μπουρντούγια. Επίσης, αρχικά θα υπάρξει τοποθέτηση από την πλευρά της κ. Σίμσον και στο τέλος της υπουργικής συνεδρίασης της CESEC θα γίνουν κοινές δηλώσεις με τον κ. Σκυλακάκη.

Η CESEC ιδρύθηκε το 2015 και εργάζεται για την επιτάχυνση της ολοκλήρωσης των αγορών φυσικού αερίου και ηλεκτρικής ενέργειας στην περιοχή με έμφαση σε διασυνοριακά και διευρωπαϊκά έργα ενεργειακής υποδομής. Το έργο της είναι κρίσιμο για να καταστεί δυνατή η μετάβαση στην καθαρή ενέργεια στην περιοχή, ενισχύοντας παράλληλα την ασφάλεια του εφοδιασμού, όπως επισημαίνει η Ευρωπαϊκή Επιτροπή.

Policenet.gr © | 2024 Όροι Χρήσης.
developed by Pixelthis