Παράκαμψη προς το κυρίως περιεχόμενο
Εικόνα
εθνική πόλο νεανίδων
22:44 | 11/09/2024

Η εθνική υδατοσφαίρισης των νεανίδων ξεκίνησε σήμερα (11/9) το ταξίδι της για την Κίνα, ενόψει του Παγκοσμίου Πρωταθλήματος Κ18, που αρχίζει την Κυριακή 15/9. Η ελληνική αποστολή αναχώρησε το μεσημέρι για το Πεκίνο και από εκεί θα μεταβεί στην πόλη Τσενγκντού, όπου θα φιλοξενηθεί η διοργάνωση. Εκεί, το αντιπροσωπευτικό συγκρότημα θα μετάσχει στον Α΄ όμιλο και θα αντιμετωπίσει κατά σειρά την Ολλανδία (16/9, 06:00), την Ισπανία (17/9, 11:00) και την Ιταλία (18/9, 08:30). Οι πρώτες δύο ομάδες του ομίλου προκρίνονται απευθείας στην οκτάδα, ενώ οι υπόλοιπες δύο θα δώσουν νοκ-άουτ αγώνα για το εισιτήριο των προημιτελικών.

Τη 15μελη αποστολή απαρτίζουν οι Ευτυχία Κωνσταντοπούλου, Κασιάνα-Μαρία Μαργαρίτη, Ευσταθία-Νεφέλη Κοβάτσεβιτς, Ασπασία Φουράκη, Δέσποινα Δρακωτού, Νίκη-Πατρίτσια Πιοβάν, Ιωάννα Κανελλοπούλου, Ελένη Μπέτα, Μαρία-Αλεξάνδρα Παπαδοπούλου, Θεοφανία Γαλανοπούλου, Ασημίνα Κλαψιανού, Αριάδνη-Παντελία Καραμπέτσου, Νικολέτα Κυριακοπούλου, Όλγα Οικονόμου, Νεφέλη-Άννα Κρασσά. Προπονήτρια είναι η Ευτυχία Καραγιάννη, με συνεργάτη την Κατερίνα Οικονομοπούλου, ενώ στην Κίνα μεταβαίνουν επίσης η φυσιοθεραπεύτρια Ναταλία Σκαρπέτη, ο Αρτίν Ελμισιάν ως αρχηγός αποστολής και η διεθνής διαιτητής Μαρία Δασκαλοπούλου.

Διαβάστε επίσης

«Πάντα στόχος μας είναι η κατάκτηση ενός μεταλλίου, και πάντα θέλουμε να βρισκόμαστε ψηλά», δήλωσε στην ιστοσελίδα της ΚΟΕ, η ομοσπονδιακή τεχνικός, Ευτυχία Καραγιάννη, και πρόσθεσε: «Έχουμε κάνει μια μεγάλη προετοιμασία, ξεκινώντας από τις αρχές Ιουνίου, εν όψει των δύο διοργανώσεων που είχαμε το φετινό καλοκαίρι (σ.σ. η άλλη ήταν το Ευρωπαϊκό Κ19 στο Ζάγκρεμπ, όπου η εθνική κατέκτησε το χάλκινο μετάλλιο). Για άλλη μια φορά τα κορίτσια δούλεψαν πάρα πολύ, έμειναν συγκεντρωμένες στο στόχο και έτσι φτάνουμε στο δεύτερο μας στόχο, το Παγκόσμιο Πρωτάθλημα που γίνεται στη Κίνα, έχοντας πάντα ως όνειρο και στόχο να κατακτήσουμε ένα μετάλλιο. Γνωρίζουμε καλά τις περισσότερες από τις αντίπαλες ομάδες και τη δυναμικότητά τους και θα προσπαθήσουμε για το καλύτερο».

Στο Β΄ όμιλο της διοργάνωσης μετέχουν η Αυστραλία, οι ΗΠΑ, η Ουγγαρία και η Νέα Ζηλανδία. Στην άτυπη β΄ κατηγορία, στον Γ΄ όμιλο θα αγωνιστούν ο Καναδάς, η Κροατία, η Νότια Αφρική και η Ταϊλάνδη και στον Δ΄ όμιλο η Κίνα, το Ισραήλ, το Μεξικό και η Τουρκία.

Policenet.gr © | 2024 Όροι Χρήσης.
developed by Pixelthis