Παράκαμψη προς το κυρίως περιεχόμενο
Εικόνα
σκοπευτικος ομιλος Αγιου Νικολάου
18:14 | 22/06/2024

Με τον τέταρτο και τελευταίο αγώνα του ολοκληρώθηκε το κύπελλο σκοποβολής shotgun Κρήτης, με την διοργάνωση του τελικού να επιμελείται ο Σύλλογος Σκοποβολής Ιεράπετρας στο σκοπευτήριο στην Ανατολή.

Όπως σε κάθε αγώνα πρωταγωνίστησε ο Σκοπευτικός Όμιλος Αγίου Νικολάου, με τους αθλητές-τριες του να πλασάρονται στις πρώτες θέσεις των κατηγοριών τους, ανάμεσα σε συμμετέχοντας και από συλλόγους από την υπόλοιπη Κρήτη όπως ο Αθλητικός Σκοπευτικός Όμιλος Χανίων και ο Σκοπευτικός Όμιλος Ρεθύμνου που στήριξαν έμπρακτα το θεσμό.  Η διοργάνωση ξεφεύγει από τα όρια της Κρήτης καθώς συμμετέχουν και αθλητές από άλλες περιοχές της Ελλάδας καθώς δεν υπάρχει αντίστοιχο κύπελλο στις υπόλοιπες τρεις ζώνες και πραγματικά οι αθλητές-τριες των σωματείων της Κρήτης είναι τυχεροί που μπορούν να εξασκούν το ένα από τα πέντε αγωνίσματα της πρακτικής σκοποβολής σε τέτοιο επίπεδο.

Διαβάστε επίσης

Πλήρη ικανοποίηση υπήρξε από τα αποτελέσματα των αθλητών-τριών για το σωματείο του Αγίου Νικολάου στον τελικό αγώνα κυπέλλου Κρήτης λειόκανου τυφεκίου, μένοντας απόλυτα ευχαριστημένοι από την όλη διοργάνωση του συλλόγου και του προέδρου του κ. Καραλάκη.

Μετά το πέρας του τελικού και τις βραβεύσεις, ακολούθησε η απονομή για τους τρεις πρώτους,  των τεσσάρων κύριων κατηγοριών, καθώς και για τις δύο υποκατηγορίες junior και Lady’s, των αθλητών που παρακολούθησαν και συμμετείχαν σε όλο το πρωτάθλημα του 2024.

Ένα μεγάλο μπράβο ιδιαίτερα στους νεαρούς αθλητές Μανιαδάκη Γιάννη, Σηφάκη Γιάννη και Καλλιατάκη Μάνο, για τις θέσεις που κατέλαβαν στην υποκατηγορία open junior.

Οι θέσεις των αθλητών του ΣΚΟΑΝ ήταν:

Σηφάκης Λεωνίδας πρώτη θέση στην κατηγορία standard, αήττητος και στους τέσσερις αγώνες. Βεστάκης Δημήτρης δεύτερη θέση standard. Κονταξάκης Δημήτρης τρίτη θέση standard. Καλλιατάκης Δημήτρης τρίτη θέση standard manual και στις γυναίκες δεύτερη θέση η Περάκη Μαρίνα, κατηγορία Lady open.

Επόμενη υποχρέωση για το ΣΚΟΑΝ θυμίζουμε στα τέλη του μήνα, ο πανελλήνιος αγώνες πιστολιού στα Ιωάννινα, εκεί που θα έχει εκπροσώπηση από έναν τελικά αθλητή, τον Δημήτρη Βεστάκη.

 

Σε εντατικούς ρυθμούς η προετοιμασία για το Παγκόσμιο

Μπορεί οι περισσότεροι αθλητές-τριες λόγω και της καλοκαιρινής περιόδου να κινούνται πλέον σε πιο χαλαρούς ρυθμούς, πλην τον Φάνη Σηφάκη και τη Γεωργία Σηφάκη οι οποίοι αρχές Αυγούστου (1-11/8) ως μέλη της Ελληνικής αποστολής θα μεταβούν στη Φινλανδία για το Παγκόσμιο πρωτάθλημα. Με τον Φ. Σηφάκη να θυμίζουμε ως αθλητής της Εθνικής ομάδας ως πανελληνιονίκης για έκτη φορά, στοχεύοντας σε ένα καλύτερο πλασάρισμα από την ένατη θέση το 2019 όταν συμμετείχε πάλι στο παγκόσμιο πρωτάθλημα. Η Γ. Σηφάκη στην δεύτερη διεθνή της διοργάνωση μετά το Πανευρωπαϊκό με στόχο την εξάδα της κατηγορίας junior σύμφωνα με την προετοιμασία της, θα είναι σημαιοφόρος της δεκατριαμελούς ελληνικής αποστολής, της οποίας μέλος είναι ένας ακόμη αθλητής συλλόγου του Λασιθίου και συγκεκριμένα ο Κώστας Ρουμελιωτάκης, από τον ΣΚ.Ο. Ιεράπετρας.

Οι προπονήσεις είναι έξι ημέρες την εβδομάδα παρά τις δύσκολες πλέον καιρικές συνθήκες και τις υψηλές θερμοκρασίας. Στα πλαίσια της προετοιμασίας τους προκειμένου να είναι ολοκληρωμένη, μετακινούνται και σε άλλα σκοπευτήρια, όπως αυτό του πεδίου βολής της ΣΕΑΠ για προπόνηση σε μακρινές βολές φιλοξενούμενοι του Α.Σ.Ο. Λασιθίου και του προέδρου του Άρη Μυγιάκη τον οποίο και ευχαριστούν.

Πηγή:  anatolh.com

 

 

Policenet.gr © | 2024 Όροι Χρήσης.
developed by Pixelthis