Παράκαμψη προς το κυρίως περιεχόμενο
Εικόνα
15ο Δημοτικό Σχολείο Μυτιλήνης Μαθήματα πολιτισμού από την Ντία και τον εκπαιδευτή της
17:45 | 18/11/2023

Ο σκύλος της Αστυνομίας στο σχολείο μας - 15ο Δημοτικό Σχολείο Μυτιλήνης Μαθήματα πολιτισμού από την Ντία και τον εκπαιδευτή της

Η Ντία, ο σκύλος της Αστυνομίας, επισκέφθηκε το σχολείο μας και έδωσε μαζί με τον ακούραστο εκπαιδευτή της, Αστυνομικό Βασίλη Ζκέρη, ένα υπέροχο μάθημα φιλοζωΐας, υπευθυνότητας, επιμονής και υπομονής στην εκπαίδευση του σκύλου. Ο Αστυνομικός της Δίωξης μίλησε στους μαθητές για τα οφέλη της συνύπαρξης ανθρώπου και ζώου, για το ρόλο του σκύλου στην δίωξη των ναρκωτικών και την ανίχνευση εκρηκτικών υλών, για τον τρόπο που εκπαιδεύουμε ένα σκύλο. Η συμπεριφορά του και ο τρόπος χειρισμού του σκύλου, ήταν όμως πρωτίστως ένα μεγάλο μάθημα αγάπης και πολιτισμού.

Διαβάστε επίσης

«Τα σκυλιά είναι άγγελοι που ήρθαν στη ζωή μας» αναφέρει ο ίδιος. «Καταλαβαίνουν τα συναισθήματά μας, και μας υποστηρίζουνε στις δύσκολες στιγμές», «Δεν παίρνουμε ποτέ ένα σκύλο όταν δεν μπορούμε να τον φροντίσουμε» είναι κάποιες από τις επισημάνσεις που έκανε στους μικρούς μαθητές στην ενημερωτική του ομιλία.

Στη συνέχεια η Ντία, ακολουθώντας τις εντολές του εκπαιδευτή της, έπαιξε με το μπαλάκι, τήρησε πιστά τις εντολές που της δινόταν, έκανε άλματα με φοβερή αλτικότητα, ανακάλυψε κρυμμένες μυρωδιές και έπαιξε βόλει, σκορπώντας ενθουσιασμό και χειροκροτήματα για τα κατορθώματά της από το μαθητικό κοινό.

«Ο τρόπος που φερόμαστε στα ζώα είναι δείκτης πολιτισμού και δείχνει το επίπεδο της ανθρωπιάς μας». Ο Αστυνομικός Βασίλης Ζκέρης είναι λαμπρή απόδειξη αυτού!

www.lesvosnews.net

Policenet.gr © | 2024 Όροι Χρήσης.
developed by Pixelthis