Παράκαμψη προς το κυρίως περιεχόμενο
Εικόνα
14:40 | 12/08/2024

Σε επιφυλακή βρίσκονται Αστυνομία και Πυροσβεστική εξαιτίας των πυρκαγιών που έχουν κυκλώσει τη βορειοανατολική Αττική, γιατί οι φλόγες δεν αντιμετωπίζονται εξαιτίας των ισχυρών ανέμων.

Γι’ αυτόν τον λόγο εδώ και λίγη ώρα στο κέντρο επιχειρήσεων της ΓΑΔΑ βρίσκεται ο υπουργός Προστασίας του Πολίτη, Μιχάλης Χρυσοχοΐδης, και η ηγεσία των εμπλεκόμενων υπηρεσιών προκειμένου να παρακολουθούν την εξέλιξη του μετώπου αλλά και τις προσπάθειες διάσωσης των πολιτών.

Διαβάστε επίσης

Η παρουσία του υπουργού Προστασίας του Πολίτη, Μιχάλη Χρυσοχοΐδη, στο Κέντρο Επιχειρήσεων της ΓΑΔΑ σηματοδοτεί την κρισιμότητα της κατάστασης.

Υπενθυμίζεται πως στον ειδικά διαμορφωμένο χώρο του μεγάρου της Λεωφόρου Αλεξάνδρας μεταφέρεται εικόνα σε πραγματικό χρόνο από drone, κάμερες σώματος αλλά και ελικόπτερα Αστυνομίας και Πυροσβεστικής.

Μάλιστα, η ηγεσία του Υπουργείου Προστασίας του Πολίτη έχει εξάρει τις υπεράνθρωπες προσπάθειες των 500 και πλέον πυροσβεστών που επιχειρούν στα πεδία του Μαραθώνα, της Σταμάτας, της Πεντέλης, της Καλλιτεχνούπολης και των υπολοίπων περιοχών.

Ανάμεσα στους 100άδες πυροσβέστες πολλοί έχουν έρθει από γειτονικούς νομούς με λεωφορεία της υπηρεσίας, αφού η κατάσταση έχει χαρακτηριστεί περίπτωση έκτακτης ανάγκης.

Πηγή:  newpost.gr

 

Policenet.gr © | 2024 Όροι Χρήσης.
developed by Pixelthis